ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ της «πρωτοβουλίας των 58» ο Μπουτάρης

Υπέρ της «πρωτοβουλίας των 58» ο Μπουτάρης

Υπέρ της «κίνησης των 58» για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς τάσσεται και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Πρέπει να τιθασευτούν οι εγωισμοί, οι προσωπικές φιλοδοξίες και να υπάρξουν συμβιβασμοί», αλλιώς θα υπάρξουν μόνο χαμένοι, ισχυρίστηκε ο κ. Μπουτάρης.

Σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τονίζει πως «η πρωτοβουλία των 58 είναι ιδιαίτερα θετική και συμβάλλει στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς», επισημαίνοντας ότι «είναι μια σοβαρή προσπάθεια» προκειμένου να συγκροτηθεί μια νέα πολιτική κατάσταση.

Όπως τονίζει, «εάν γίνουν σωστοί χειρισμοί και περάσουν τα σωστά μηνύματα, θα βοηθήσει ώστε να βρεθεί εκείνο το πλαίσιο συνεργασίας, ώστε να αποκατασταθεί η απήχηση και το κύρος αυτού του χώρου στην ελληνική κοινωνία».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο κοινής καθόδου της κεντροαριστεας υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις ευρωεκλογές, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν τέτοιο πόλο, ο οποίο θα στοχεύει στην σοσιαλδημοκρατία, την οποία ο κ. Μπουτάρης ορίζει ως «κοινωνική πολιτική, κοινωνικοποίηση, ίσες ευκαιρίες, ίσες κατανομές, ίσες κατανομές εργασίας», κάτι που είναι απαραίτητο σε αυτή την φάση της οικονομικής κρίσης, δηλώνει.