Εγχειρίδιο κατασκευής βομβών έδειξε ο Δένδιας

Newsbomb

Εκδήλωση με θέμα «Βία, πολίτες και θεσμοί» πραγματοποίησε σήμερα η Νέα Δημοκρατία στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής.

Ομιλητές ήταν ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ο εγκληματολόγος και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης και η καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου Βασιλική Γεωργιάδου. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με τη Ντόρα Μπακογιάννη να δίνει το παρόν, όπως και οι Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας αλλά και πλήθος βουλευτών.

Ενδιαφέρον ωστόσο, είχαν οι παρεμβάσεις των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, οι οποίες έβγαλαν και ειδήσεις. Πρώτος μίλησε ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε πως "το φαινόμενο της βίας πρέπει να το αντιμετωπίσουμε στην πλήρη του ανάπτυξη. Από το γιαούρτι μέχρι το γκαζάκι", ξεκαθαρίζοντας μάλιστα πως η ώρα αυτή έχει φτάσει. Μάλιστα, κέντρισε το ενδιαφέρον των παριστάμενων όταν έδειξε στην αίθουσα ένα εγχειρίδιο κατασκευής βομβών από τα δεκάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θέλοντας να δείξει το πόσο διαδεδομένη είναι κουλτούρα της βίας σήμερα και το πόσο εύκολο είναι να έχει κανείς πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου από την πλευρά του, αναφέρθηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ ξεκαθάρισε πως ενισχύεται το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο προκειμένου αντιμετωπιστούν ακραία φαινόμενα από όπου και αν προέρχονται. Ο κ. Αθανασίου μάλιστα, απέρριψε τους ισχυρισμούς περί "καλής" και "κακής" βίας βάζοντας στο στόχαστρο του όσους επιχειρούν να βάλουν ιδεολογικό περίβλημα σε πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved