ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα επόμενα βήματα για την «κίνηση των 58»

Τα επόμενα βήματα για την «κίνηση των 58»

Σύσκεψη μεταξύ της συντονιστικής Γραμματείας της «Πρωτοβουλίας των 58» και εκπροσώπων των κινήσεων που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Ι. Βούλγαρης, Κ. Χατζημπίρος, Ι. Καλογήρου, Αθ. Δρέττα, Στ. Λιβαδάς, Γερ. Γεωργάτος, Παν. Παναγιωτόπουλος από τους 58, όπως και οι Χάλαρης Μιχάλης(Νέοι Μεταρρυθμιστές), Βλάχος Παναγιώτης(Μπροστά) και Επιτροπάκης Μάνος(Δυναμική Ελλάδα). Απόντες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό ήταν οι Χρήστος Δερβένης και ο Νίκος Μπίστης.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για την συγκυρία, αλλά και την μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν στο τέλος του Νοέμβρη στην Αθήνα. Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και για τις ομάδες πρωτοβουλίας που έχουν αναπτυχθεί ανά νομό, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συγκροτηθεί σε 25 νομούς.

Οι συγκεκριμένες τοπικές πρωτοβουλίες θα πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δικές τους εκδηλώσεις. Ήδη οι πρώτες πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε Χανιά και Θεσσαλονίκη.

Στους επόμενους στόχους της «Πρωτοβουλίας των 58» όπως και των πολιτικών κινήσεων που ακολουθούν κοινό βηματισμό είναι να δημιουργήσουν 5 θεματικές ενότητες τις οποίες και θα επεξεργαστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με ομάδες εργασίας:

  • Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.
  • Eυρώπη
  • Πρόνoια
  • Κράτος
  • Πολιτικό σύστημα

Επίσης, οι παριστάμενοι συζήτησαν και για την λειτουργία των social media και την προώθηση της πρωτοβουλίας μέσω αυτών.