ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «χρίσμα» της τρόικας στον Προβόπουλο

Το «χρίσμα» της τρόικας στον Προβόπουλο

Τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας είδε η τρόικα την περασμένη Παρασκευή, κατά την επίσκεψή της στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ελληνική οικονομία και οι τραπεζικές εξελίξεις, στη πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα και των "stress tests" που θα διενεργήσει με βάση και την έκθεση της Blackrock.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, στη συνάντηση Προβόπουλου - τρόικας συζητήθηκε και η λήξη της θητείας του κεντρικού τραπεζίτη τον Ιούνιο του 2014. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η τριμερής επιτροπή έδωσε τη στήριξη της στον Γιώργο Προβόπουλο για ανανέωση της θητείας του για τα επόμενα πέντε χρόνια, όσο διαρκεί και η θητεία του διοικητού της ΤτΕ.

Αυτή φαίνεται να είναι η απάντηση της τρόικας στα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που εδώ και λίγο καιρό περιγράφουν ...τα έργα και τις ημέρες του κ. Προβόπουλου.

Σε περίπτωση μη ανανέωσης της θητείας του, ο νυν κεντρικός τραπεζίτης θα βρεθεί χωρίς την «ασυλία» που του παρέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και κατ' επέκταση, μπορεί να διερευνηθεί περαιτέρω αν τα ανωτέρω δημοσιεύματα έχουν βάση.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι για την ίδια θέση έχει ακουστεί στο παρελθόν και το όνομα του νυν Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο ίδιος τραπεζικό στέλεχος σε ανώτατο επίπεδο κατά το παρελθόν, που πλέον έχει την πολιτική διαχείριση για το τελικό στάδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού τραπεζικού χάρτη.

Φημολογία της αγοράς: Για τη θέση του Κεντρικού τραπεζίτη της χώρας ενδιαφέρεται να προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ανώτατο στέλεχός του, το οποίο έχει ακαδημαϊκή καριέρα.

Διαβάστε επίσης:

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα φέρνει νέα μέτρα το 2014

Προβόπουλος: Δύο ακόμη χρόνια ύφεσης προβλέπουν τα τεστ αντοχής

Προβόπουλος: Εξασφαλισμένες όλες οι καταθέσεις στο προβλεπτό μέλλον

To ΔΝΤ είπε τώρα όσα δεν απάντησε ο Προβόπουλος στον Παυλόπουλο