ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμηχανία στο Μαξίμου μετά την πρόταση Ντόρας για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ

Αμηχανία στο Μαξίμου μετά την πρόταση Ντόρας για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ

-Γιατί η κ. Μπακογιάννη επέλεξε να κάνει τώρα αυτή τη δήλωση;

-Η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ και η «σιγή ασυρμάτου» από την Ηρώδου Αττικού

Προβληματισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκάλεσε η δήλωση – «βόμβα» της Ντόρας Μπακογιάννη για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Η πρώην υπουργός, μέσω του real fm και του Νίκου Χατζηνικολάου, παρότρυνε τον πρωθυπουργό να αναλάβει την πολιτική πρωτοβουλία να καλέσει τη ΔΗΜΑΡ σε μια συζήτηση νέας προγραμματικής συμφωνίας για επιστροφή στην κυβέρνηση.

Την πρόταση απέφυγε να σχολιάσει το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση γα συμμετοχή σε κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά.

Το ερώτημα βέβαια αυτή τη στιγμή είναι, γιατί η κ. Μπακογιάννη επέλεξε να κάνει τώρα αυτή τη δήλωση.

Η πρόταση της πρώην υπουργού πυροδότησε νέες εσωκομματικές διεργασίες στη ΔΗΜΑΡ, ενώ το ερώτημα για τους πραγματικούς στόχους της πρώην υπουργού συζητούνταν αρκετά χθες στα κομματικά γραφεία.

Η Ντ. Μπακογιάννη, ωστόσο, ανέκαθεν υπήρξε υπέρ ευρύτατων συνεργασιών, αν και είναι σαφές πως δεν είναι ό,τι το καλύτερο για έναν πρωθυπουργό να δέχεται δημοσίως «νουθεσίες» για ανάληψη πρωτοβουλιών, με μια πρόταση μάλιστα που στη βάση της δεν υπάρχει η εκτίμηση ότι η πολιτική σταθερότητα ενδέχεται να τεθεί εν αμφιβόλω.

Το θέμα, πάντως, της διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας απασχολεί και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, πρωτίστως το Μέγαρο Μαξίμου που ανησυχεί για την κατάσταση κινούμενης άμμου που παρουσιάζει η πράσινη Κ.Ο, αλλά και τις φυγόκεντρες τάσεις που επικρατούν στην γαλάζια Κ.Ο ενόψει των πολύ κρίσιμων ψηφοφοριών που ακολουθούν.

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Να επιστρέψει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση