ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ για προϋπολογισμό: Νέα μείωση δαπανών σε Υγεία,Παιδεία, Πρόνοια

ΚΚΕ για προϋπολογισμό: Νέα μείωση δαπανών σε Υγεία,Παιδεία, Πρόνοια

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του, για τον Προϋπολογισμό του 2014 επισημαίνει, ότι σε αυτόν αποτυπώνεται η συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τους αυτοαπασχολούμενους και τους επαγγελματίες, η νέα μείωση των κρατικών δαπανών για Παιδεία, Υγεία και επιχορηγήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και των ΟΤΑ, ενώ τονίζει πως «η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και σηματοδοτεί την κρατική στήριξη προς όφελος του κεφαλαίου».

«Στον Κρατικό Προϋπολογισμό αναδεικνύεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών. Αυτές οδηγούν σε νέες ανατροπές στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σε χιλιάδες απολύσεις από τον δημόσιο τομέα, σε ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Μέσα από την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας επιχειρείται η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014», αναφέρει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος σημειώνεται πως «τα μεγέθη του Κρατικού Προϋπολογισμού έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Η κατάληξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα οδηγήσει στην οριστικοποίησή τους και σε νέα αντιλαϊκά μέτρα» ενώ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις επισημαίνεται πως «αντανακλούν την αδυναμία της αστικής διαχείρισης της κρίσης, τις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για το ποιο από αυτά θα ενισχύσει τις θέσεις του». «Συνολικά, ο Κρατικός Προϋπολογισμός αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της αντιλαϊκής επίθεσης, που υπηρετεί τη δημοσιονομική προσαρμογή, τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, μιας επίθεσης χωρίς ημερομηνία λήξης» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Σαφή υπονοούμενα του ΔΝΤ για το ύφος Ντάσελμπλουμ προς την Ελλάδα

«Χάνουμε την υπομονή μας – Απαιτούνται νέες θυσίες από τους Έλληνες»

Υπ.Οικ.:Επιστροφή στην ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ

Στουρνάρας: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα στον προϋπολογισμό (vid)

Εύσημα από Μέρκελ για το πλεόνασμα

Κατάσχονται 56 σπίτια την ημέρα (vid)

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός που κατατίθεται σήμερα (vid)

Aπό ΔΝΤ και ΕΤΧΣ η κάλυψη μέρους των δανειακών αναγκών για το 2014

Τα επτά δεδομένα και το δυσοίωνο μέλλον για τη χώρα μας

Όλι Ρεν: Δεν διαπιστώνεται ακόμη πλήρης συμφωνία

Μαριάς: Success story για τους δανειστές ο προϋπολογισμός