ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Μέρκελ στην Ελλάδα με… αστερίσκους

Στήριξη Μέρκελ στην Ελλάδα με… αστερίσκους

Μέρκελ: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα – Βλέπω φως στο τούνελ -

Σαμαράς: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες - Έχουμε επιστρέψει στα προ μνημονίου επίπεδα

Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε σήμερα Παρασκευή στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης της κ. Μέρκελ, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην εκδήλωση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, όπου θα μιλήσει αύριο, Σάββατο.

Σε δηλώσεις της η Καγκελάριος της Γερμανίας αμέσως μετά τη συνάντηση είπε ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας της παρουσίασε εντυπωσιακά αποτελέσματα της οικονομίας.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική, και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα. Οι μεταρρυθμίσεις όμως πρέπει να συνεχιστούν», είπε η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Επίσης, ετοιμάζεται επενδυτική τράπεζα. Η Ελλάδα συζητά με την Τρόικα, συζητήσαμε για το σημείο που βρίσκεται. Ο πρωθυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα καλύψει τις δεσμεύσεις της».

«Το πιο σημαντικό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα», σημείωσε η κυρία Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος περιγράφοντας την παρούσα κατάσταση είπε πως η Ελλάδα διαπραγματεύτεαι με την τρόικα ώστε να αποδεσμευτεί η δόση, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κάπια πράγματα που πρέπει να τακτοποιηθούν.

Στη συνέχεια η κ. Μέρκελ έστειλε μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα: «Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ελλάδα και ήδη βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας».

Η κυρία Μέρκελ τόνισε πως η Γερμανία θα κάνει τα πάντα ώστε να είναι πετυχημένη η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε.

samarasmerkel

Σαμαράς: Δεν πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες

«Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ένα πρώτο σημάδια της επιτυχίας», τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός σε κοινές δηλώσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ.

«Θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα 15 μήνες πριν», είπε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας τα σημαντικά αποτελέσματα που έχει καταφέρει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως είναι ακόμα πολλά να γίνουν ωστόσο «αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θέλουμε να τελειώσουμε το ταχύτερο δυνατό».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά», είπε, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «ανάκαμψη που δικαιώνει τις θυσίες του ελληνικού λαού που αρχίζουν πλέον να αποδίδουν». «Έχουμε επιστρέψει στα προ μνημονίου επίπεδα».

«Θέλουμε να τα καταφέρουμε και η επικείμενη ανάκαμψη είναι το πρώτο σημάδι», τόνισε.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο το θέμα της παράνομης μετανάστευσης όσο και το θέμα της Υγείας, όπου η Γερμανία αναμένεται να παράσχει τη βοήθειά της στην Ελλάδα.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα κάνει το καλύτερο για την Ευρωπαϊκή Προεδρία.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα πουν Σαμαράς – Μέρκελ στο Βερολίνο

Handelsblatt: «Ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω»

Ζάιμπερτ: Η αξιοπιστία της Ελλάδας θα απαντηθεί με αξιοπιστία

Δεν αφήνει προσδοκίες η Καγκελαρία