ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αφήνει προσδοκίες η Καγκελαρία

Δεν αφήνει προσδοκίες η Καγκελαρία

Διπλή παρέμβαση από αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης

Κατεβάζει τις προσδοκίες των Αθηνών ο εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκαλερίας εν όψει τη συνάντησης που θα έχει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με την Καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας κ. Στέφαν Ζάιμπερτ απάντησε αργά χθες το βράδυ στα σενάρια που κυκλοφορούν στον ελληνικό Τύπο περί του αντικειμένου της συναντήσεως που θα έχουν μεθαύριο στο Βερολίνο ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ.

«Δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Ο Γερμανός αξιωματούχος επισήμανε πως δεν υπάρχουν διμερή θέματα για να συζητηθούν και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα, τονίζοντας πως και οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι έναντι της χώρας μας.

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε

Εντύπωση προκάλεσε επίσης η παρέμβαση που έκανε ο συνεργάτης του κ. Β. Σόιμπλε για το «ελληνικό ζήτημα».

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας κ. Μάρτιν Κοτχάους μίλησε για εκατέρωθεν λάθη στο πρόγραμμα, λέγοντας πως υπήρξαν αστοχίες από την πλευρά της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης και γι' αυτό το λόγο χρειάστηκαν ορισμένες αλλαγές.

Ο στενότερος συνεργάτης του κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι οι εταίροι θα κάνουν τα πάντα για να στηρίξουν την Ελλάδα και πως επιθυμία του Βερολίνου είναι να υπάρξει ένα ακόμη success story όπως εκείνο της Ιρλανδίας.

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη αποστολή Σαμαρά σε Μέρκελ

Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά στο Βερολίνο

Στην Καγκελαρία ο Α. Σαμαράς