ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς:Βλέπω φως στο τούνελ-Νewsbomb:Ελπίζουμε να μην είναι νταλίκα

Σαμαράς:Βλέπω φως στο τούνελ-Νewsbomb:Ελπίζουμε να μην είναι νταλίκα

Και όμως... σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά από 7 χρόνια ύφεσης, μπαίνουμε επιτέλους στην ανάκαμψη και δικαιώνονται οι θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν θα χρειαστεί καινούργιο Μνημόνιο και δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές σε συντάξεις και μειώσεις μισθών.

Αυτά είπε με λίγα λόγια ο Αντώνης Σαμαράς κατά την εν εξελίξει επίσκεψή του στο Βερολίνο, ενώπιον της ιδιαίτερα χαρούμενης Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία με την σειρά της επιβεβαίωσε ότι: «Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο, σημαντική και αυτό φαίνεται στο πρωτογενές πλεόνασμα».

Βέβαια, τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός, όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος, παραδέχτηκαν πως χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμα, αποφεύγοντας να αναφερθούν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, καθώς, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, «βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη».

Η κ. Μέρκελ μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αν θέλουν οι Έλληνες να δουν καλύτερες μέρες, πρέπει να δούμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Δεν θέλω να μιλήσω για την τρόικα. Η Ελλάδα τήρησε τις υποσχέσεις της και πάνω σε αυτή την βάση θα δοθεί και η επόμενη δόση. Η διαδικασία δεν είναι εύκολη, αλλά είναι εφικτή».

Με λίγα λόγια η λύση βρίσκονταν στο πρωτογενές πλεόνασμα (;). Πάει, λύθηκε το πρόβλημα, τόσο εύκολο ήταν τελικά;

Τώρα, τι ακριβώς εννοεί η κα Μέρκελ όταν αναφέρεται σε εφικτή διαδικασία, τι θα προκύψει από την διαπραγμάτευση, που επιμελώς δεν σχολιάστηκε και τι επιπλέον συνέπειες θα έχει στην ελληνική κοινωνία, είναι κάτι που μένει να αποδειχτεί.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς ελπίζουμε το φως στο τούνελ να μην προέρχεται από τα φώτα κάποιας νταλίκας που θα μας αποτελειώσει...!

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη Μέρκελ στην Ελλάδα με... αστερίσκους

Handelsblatt: «Ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω»

Ζάιμπερτ: Η αξιοπιστία της Ελλάδας θα απαντηθεί με αξιοπιστία

Δεν αφήνει προσδοκίες η Καγκελαρία