ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ποιον καλύπτει ο Σαμαράς για τα υποβρύχια;

Τσίπρας: Ποιον καλύπτει ο Σαμαράς για τα υποβρύχια;

«Έχουμε τέσσερα υποβρύχια στο Σκαραμαγκά που σαπίζουν, 2,5 δις του ελληνικού λαού έχουν πάει στράφι επειδή μας έφεραν έναν ψευτοεπενδυτή που δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για να στρίψει μια βίδα, και επειδή ζητάμε το αυτονόητο, που θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές να το ζητήσουν, να το εξετάσουμε, πως έγινε αυτό το πράγμα; Ποιοι φταίνε; Ποιες συμβάσεις έγιναν; Μας κατηγορούν ότι εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των ανταγωνιστών τους. Είναι αστείοι φυσικά. Τους έχει πάρει στο ψιλό ο κόσμος», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε.

«Ξέρετε κάτι; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα, οφείλω να το ομολογήσω, δεν έχουμε κυβερνήσει, γι αυτό. Θα κριθούμε, θα κυβερνήσουμε σύντομα. Αλλά έχουμε ένα μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήταν επί δεκαετίες μέσα στο βούρκο της διαπλοκής, είναι αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια, και σήμερα παριστάνουν τους σωτήρες. Προσπαθούν να χτυπήσουν αυτό το ηθικό πλεονέκτημα με αστειότητες.

Είναι αστεία όλα αυτά που λένε. Αλλά είμαστε εδώ, να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Να μιλήσουμε επί της ουσίας. Είμαστε ανοιχτοί στον δημόσιο διάλογο. Προκαλώ τον πρωθυπουργό να ανοίξει αυτό το διάλογο, ποια συμφέροντα καλύπτει; Ποιόν καλύπτει στο θέμα των υποβρυχίων; Ποιανού υπουργοί ήταν αυτοί που κατηγορούσαν τον κ. Βενιζέλο για τη διαπλοκή με τον κ. Σάφα;».

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Να αποσύρετε την επίμαχη τροπολογία για τα φάρμακα

Άρχισε η... ναυμαχία του Σκαραμαγκά

Απάντηση ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για τα Ναυπηγεία:«Tο Βατερλό του κ. Τσίπρα»

Κατατέθηκε η πρόταση για την Εξεταστική Επιτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αρχίζει η... ναυμαχία του Σκαραμαγκά

Βολές Βενιζέλου κατά ΣΥΡΙΖΑ για υποβρύχια και PSI

Κωνσταντοπούλου: Θα ζητήσουμε εξεταστική για τα υποβρύχια

Καχυποψία και δυσφορία στη Συγγρού για την κάλυψη Βενιζέλου

Ποιος ξεπούλησε και έκλεισε τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ρoή Ειδήσεων