ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τα καρτέλ τροφίμων

ΔΗΜΑΡ: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τα καρτέλ τροφίμων

«Η κυβέρνηση έχει ολιγωρήσει και πρέπει να δράσει άμεσα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται, τα καρτέλ της ακρίβειας να δρουν ανενόχλητα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για την έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η έκθεση για τα οπωροκηπευτικά και το τεράστιο άνοιγμα της ψαλίδας τιμών από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή, αναδεικνύει την απόλυτη προτεραιότητα για άμεσες διαρθρωτικές εξυγιαντικές παρεμβάσεις στο όλο κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων».

Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί απαραίτητη τη μείωση των περιθωρίων κέρδους των χονδρεμπόρων και των λιανεμπόρων, τη μείωση του αριθμού των μεσαζόντων, την αύξηση του αριθμού των προϊόντων και της ποσότητας του κάθε προϊόντος που διακινεί ο κάθε χονδρέμπορος και την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου των «ελληνοποιήσεων» των αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, σύμφωνα με το κόμμα, είναι απαραίτητη η λειτουργία δημοπρατηρίων, η προώθηση της συμβολαιακής γεωργίας, η μείωση του κόστους παραγωγής με μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, με θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης και με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας μέσω των υγιών συλλογικών μορφών δραστηριοποίησης των παραγωγών.

Ροή Ειδήσεων