ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Να ξεπεράσουμε το μοντέλο του δανεισμού

Δραγασάκης: Να ξεπεράσουμε το μοντέλο του δανεισμού

«Αν η Ελλάδα βγει στις αγορές, θα δανειστεί για να εξοφλήσει τα δάνεια του παρελθόντος», υποστήριξε στην ομιλία του στη Βουλή ο Γ. Δραγασάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει ως στόχο την αναπαραγωγή του μοντέλου που έφερε την χώρα ως εδώ.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε βαθύ κούρεμα χρέους, με ρήτρα ανάπτυξης, πρόγραμμα ανάπτυξης και ανασυγκρότησης καθώς και βαθιές αλλαγές παντού.

«Εμείς όταν μιλούμε για νέο μοντέλο ανάπτυξης μιλάμε για νέες δυνάμεις, ανακατανομή ισχύος δικαιωμάτων προς όφελος της κοινωνίας», συνέχισε, εξηγώντας τον όρο που χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση «οικονομία των αναγκών», ως ότι με βάση τις ανάγκες θα προσδιορίσουν τα πάντα. Έκανε λόγο για νέα επιχειρηματικότητα του δημοσίου ενώ σχολίασε τα λεγόμενα Βενιζέλου και Στουρνάρα. «Άκουσα με ευχαρίστηση τον κ. Βενιζέλο να λέει και για μονομερείς ενέργειες πού και πού», είπε, «και τον κ. Στουρνάρα να ανακαλύπτει αυτές τις ωραίες λέξεις όπως off shore εταιρίες και τριγωνικές σχέσεις».

Ρώτησε μάλιστα τον υπουργό Οικονομικών ευθέως «πόσα πρόστιμα για τριγωνικές σχέσεις έχετε επιβάλει και πόσα εισπράξατε;», για να του πει να ενημερωθεί και να απαντήσει άλλη φορά και να ζητήσει να χτυπηθεί το σύστημα όπου στηρίζεται η κλεπτοκρατία.

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε στις αιτιάσεις του Ηλία Κασιδιάρη ότι για να επιβιώσει ένας λαός θέλει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα και όπλα. «Ο ελληνικός λαός στην κατοχή δεν είχε ούτε τρόφιμα, ούτε φάρμακα, ούτε καύσιμα, ούτε όπλα και κέρδισε τον φασισμό, το δικό σας πιστεύω, με φρόνημα συλλογικό και πνεύμα αλληλεγγύης. Με αυτό θα επιβιώσουμε και τώρα», είπε, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας

Στουρνάρας: Έχει ήδη διανυθεί το 80% της απόστασης

Σκληρή μάχη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εκφράζει την Ελλάδα του χθες

Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση

Κουβέλης: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό

Παπαρήγα: Χωρίς αντίκρισμα το πρωτογενές πλεόνασμα

Ψηφίζεται σήμερα τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός του 2014

Προϋπολογισμός ενταφιασμού της δημόσιας υγείας

Εικόνα ντροπής: Άδεια έδρανα στη συζήτηση του προϋπολογισμού

Φουντώνουν τα σενάρια ανασχηματισμού

Πυρ ομαδόν στη Βουλή κατά Στουρνάρα

Στρατούλης: Δολοφονικό όπλο ο προϋπολογισμός