ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας

Σαμαράς: Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας

Για «μεγάλες ανατροπές» που φέρνει ο προϋπολογισμός του 2014 έκανε λόγο στη Βουλή κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ιστορική» τη σημερινή μέρα υποστηρίζοντας πως «για πρώτη φορά η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά για να καλύψει τις ανάγκες της»

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, ενώ εκτίμησε ότι από αυτή τη χρονιά θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ανεργίας.

«Μία ακόμη μεγάλη ανατροπή είναι πως από τους πέντε στόχους του περσινού προϋπολογισμού πετύχαμε τους τέσσερις», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος στην ανεργία, είπε πως «αυτή αποκλιμακώνεται διαρκώς και όχι με ψεύτικα στοιχεία».

«Η Ελλάδα, δεν χρεοκόπησε γιατί εμείς το εμποδίσαμε, είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας ότι αυτοί που χρεοκόπησαν ήταν οι κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού και ο κρατισμός όπου επικρατούσε στη δύση.

«Σας στεναχωρώ αλλά εκεί θέλετε να γυρίσετε τη χώρα» σημείωσε καταγγέλλοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λαϊκισμό.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που έχουν πλέον οι πιστωτές απέναντι στην Ελλάδα καθώς, όπως σημείωσε, αυτό βλετιώνει τη θέση της Ελλάδας στην διαπραγμάτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει πόσα έχουμε πετύχει»

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «βασίζεται σε ψεύτικα στοιχεία για όσα λέει» και αναρωτήθηκε «εάν αυτά που λέει τα πιστεύει ο ίδιος γιατί στην ουσία πρόκειται για πολιτικές παραισθήσεις».

«Η αντιπολίτευση δεν γνωρίζει τις λέξεις ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα», είπε και σημείωσε πως «μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνώριζε πόσα έχουμε πετύχει για τη χώρα αλλά πριν λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πόσο σημαντικό είναι πως αποφεύχθηκε η έξοδος της χώρας από το ευρώ».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «λαϊκιστές» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται να επιστρέψει η χώρα στην εποχή που έπαιρνε δανεικά για να συντηρηθεί».

Εσείς κύριε Τσίπρα πάτε να λύσετε το πρόβλημα της χώρας με το κατοχικό δάνειο, για το οποίο οι σύντροφοι σας του Die Linke δεν θέλουν να ακούσουν ούτε λέξη, είπε και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ προβλέψιμο.

Είστε προβλέψιμοι γιατί δεν έχετε πολιτική, έχετε φανατισμό, συνέχισε την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Σας ενοχλεί κάθε φορά που ακούτε τη λέξη επιτυχία...αυτό είναι τύφλωση από ιδεοληψία».

Πλειστηριασμοί και Παιδεία

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε πως «οι κατοικίες των αδυνάμων και των ανέργων θα είναι προστατευμένες σε κάθε περίπτωση».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «έγκλημα» το να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει ενδεχόμενο για κούρεμα των καταθέσεων. «Διασφαλίσαμε τις καταθέσεις και σύντομα θα αποκατασταθεί η ρευστότητα στις τράπεζες», είπε και σημείωσε πως «οι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούν αυτό τον φόβο για το τραπεζικό σύστημα».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην Παιδεία, λέγοντας πως «υπάρχουν πολλοί συνεπώνυμοι στη Παιδεία, αλλά αυτά δεν τα βγάζουμε στη φόρα γιατί δεν μπαίνουμε στο κλίμα της αντεκδίκησης, ούτε θέλουμε να δυναμιτίσουμε την ατμόσφαιρα».

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Έχει ήδη διανυθεί το 80% της απόστασης

Σκληρή μάχη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό

Βενιζέλος: Ο Τσίπρας εκφράζει την Ελλάδα του χθες

Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση

Κουβέλης: Καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό

Παπαρήγα: Χωρίς αντίκρισμα το πρωτογενές πλεόνασμα