ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονομαχία Βενιζέλου - Τσίπρα στη Βουλή για τα υποβρύχια

Μονομαχία Βενιζέλου - Τσίπρα στη Βουλή για τα υποβρύχια

Η συζήτηση στη Βουλή αρχίζει στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί στις 17:00.

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση σύγκρουση αναμένεται σήμερα, Τετάρτη, στη Βουλή μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης θα τοποθετηθεί ο Δ. Αβραμόπουλος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι Κ.Σκανδαλίδης, Π.Κουκουλόπουλος, Φ.Σαχινίδης, Π.Ρήγας και Κ.Τριαντάφυλλος έχουν αναλάβει την «υπεράσπιση» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Άγνωστο είναι εάν στη διάρκεια της συζήτησης για την Εξεταστική θα εμφανιστεί ο πρωθυπουργός, κάτι που σχολίασε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο χθες: «Θα έρθει να υπερασπιστεί και να καλύψει τον αντιπρόεδρό του ή διά της απουσίας και της σιωπής του ουσιαστικά θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο».

Γεγονός είναι ότι η υπόθεση προκαλεί εκνευρισμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι βουλευτές που δεν θέλουν να παρέχουν στήριξη στον Ευ.Βενιζέλο, θεωρώντας ότι το κόμμα θα είναι αναντίστοιχο με τα όσα υποστήριζε στο πρόσφατο παρελθόν για το θέμα, όταν δηλαδή οι Γ.Μιχελάκης, Ευ.Μεϊμαράκης και Κ.Τασούλας είχαν επικρίνει με σφοδρότητα τους χειρισμούς στο ζήτημα των υποβρυχίων.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ευ.Βενιζέλος αναμένεται να σηκώσει τους τόνους, όπως είχε προαναγγείλει κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταγγείλει ότι ο Αλέξης Τσίπρας υιοθετεί την επιχειρηματολογία συγκεκριμένων συμφερόντων και διά του τρόπου αυτού τα στηρίζει.