ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Η πρόταση εξεταστικής δεν λύνει το πρόβλημα

Αβραμόπουλος: Η πρόταση εξεταστικής δεν λύνει το πρόβλημα

«Αντί να συστήσουμε μια διακομματική επιτροπή για να βρεθεί ο πραγματικός υπεύθυνος του προβλήματος, επιχειρούμε με εξεταστική να γίνουμε και εμείς υπαίτιοι, προς ικανοποίηση των υπευθύνων που είναι οι ιδιοκτήτες», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε πως η συζητούμενη πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν συμβάλει στην επίλυση ενός πραγματικού προβλήματος «που κάνει τον λαό να απορεί για περισσότερο από 15 χρόνια».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει κατά των υπευθύνων, να συζητήσει το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας και να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στη ζώνη.

Αναφερόμενος στο «ιστορικό» της υπόθεσης τόνισε ότι ο επενδυτής Ισκ. Σάφα είχε συμφωνήσει το 2011 στην αναθεώρηση της συμφωνίας του 2010, που είχε υπογραφεί επί Ευ. Βενιζέλου: «Το 2011 εγώ κάλεσα τον Ισκ. Σάφα να βρούμε λύση. Μου την είχε ζητήσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Ε. Βενιζέλος με επιστολή του και την έχω καταθέσει στη Βουλή. Του ζήτησα να προχωρήσει άμεσα η εκτέλεση των εργασιών, ότι δεν θα γίνουν άλλες εκταμιεύσεις χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, Συμφώνησε μαζί μου και συνεστήθη επιτροπή για την διασύνδεση των πληρωμών με τις εργασίες και την τροποποίηση της συμφωνίας του 2010. Η Επιτροπή σχηματίσθηκε, συνήλθε 2 φορές, αλλά οι εκπρόσωποι των Ναυπηγείων αποχώρησαν λέγοντας ότι δεν τηρείται η συμφωνία του 2010, την αναθεώρηση της οποίας είχε δεχθεί ο Ισκ. Σάφα».