ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Να επιστραφούν τα κλεμμένα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Καμμένος: Να επιστραφούν τα κλεμμένα για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Για συγκάλυψη του «σκανδάλου των υποβρυχίων» κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος -κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική Επιτροπή- καταλόγισε στα κόμματα της κυβέρνησης ότι την καταψηφίζουν για να «διασώσουν» τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Καμμένος, αφού ανέφερε ότι «οι αμαρτίες ξεκίνησαν πριν καν υπογραφεί η σύμβαση» για τα υποβρύχια, ζήτησε να «επεκταθεί» η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής σε «κάθε παρεμπίπτον ζήτημα» για να αποδειχθεί ποιοι πήραν μίζες από τις συμφωνίες, που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο.

Όπως υποστήριξε, από το 2000 η ΔΑΚΕ ζήτησε τη διαγραφή του ιδίου από τη ΝΔ, όταν αυτός ως βουλευτής του κόμματος με ερώτησή του στη Βουλή έκανε λόγο για διάτρητη σύμβαση. Επισήμανε ακόμη ότι η απόφαση για τις προμήθειες δεν ήταν μόνο του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς και του Κώστα Σημίτη που έδωσε εντολή να εκτελεστεί η προμήθεια, ενώ ευθύνες επέρριψε και στον επόμενο υπουργό τον Γ. Παπαντωνίου, όπως και στο Νίκο Χριστοδουλάκη.

«Το σκάνδαλο συνεχίστηκε μέχρι τον Βενιζέλο. Δεν εξαιρώ τη ΝΔ, αλλά οφείλω να πω ότι οι τότε υπουργοί Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αρνήθηκαν να παραλάβουν τα υποβρύχια», προσέθεσε.

KAM243423

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μίλησε ακόμη για «αμαρτωλές προμήθειες» τροχαίου υλικού στον ΟΣΕ ενώ για τα υποβρύχια είπε πως «θέλει μέρες για να αναφερθεί στα στοιχεία», αφού πίσω από κάθε συμφωνία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα κρύβεται μια «κομπίνα». Επικαλέστηκε δε, τη γερμανική δικαιοσύνη η οποία αποφάνθηκε πως μόνο για ένα χρόνο και μόνο για μία σύμβαση δόθηκαν 83 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την επίκληση βουλευτή της ΝΔ «να ησυχάσει ο τόπος» ο κ. Καμμένος είπε: «Όχι, να μην ησυχάσει ο τόπος, αν είναι να ρίξουμε χώμα πάνω από τα πτώματα στην εποχή μετά τη μεταπολίτευση, αν είναι να καλύψουμε τα σκάνδαλα. Αν μέσα στους 300 υπάρχει κι ένας που έβαλε δάχτυλο στο μέλι, να πληρώσει».

Ακόμη -αφού είπε πως πρώην υπουργοί της ΝΔ μιλούσαν για οσμή σκανδάλου- διερωτήθηκε: «Τι άλλαξε; Τα βρήκατε; Γίνατε συγκυβέρνηση και πρέπει να συγκαλυφθούν όλα; Τον κ. Βενιζέλο που μας έλεγε ότι οι λογαριασμοί είναι αριθμοί τηλεφώνων;».

KAM3934323

Τέλος, ο κ. Καμμένος ζήτησε να υπερψηφιστεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να αποδοθούν ευθύνες και να επιστραφούν τα κλεμμένα λέγοντας «οι μίζες που δόθηκαν είναι δέκα φορές παραπάνω από όσα παίρνει η κυβέρνηση από τους πολίτες και από τις κατασχέσεις σπιτιών, που θέλει να φέρει».