ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφέθηκε ελεύθερος ο Χάρης Τομπούλογλου

Αφέθηκε ελεύθερος ο Χάρης Τομπούλογλου

Του επεβλήθησαν περιοριστικοί όροι και εγγύηση 150.000 ευρώ - Ζητούσε λεφτά για να δώσει κι άλλες... δουλειές

Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος απολογήθηκε το βράδυ του Σαββάτου , στην ανακρίτρια Ρέα Κατσίβελη για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας.

«Επιβεβαιώθηκε η αρχική μου δήλωση ότι πιστεύω στο Θεό και στη Δικαιοσύνη, η δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της», είπε εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ευχαρίστησε «μόνο όσους επιφυλάχθηκαν και δεν τον καταδίκασαν «τηλεοπτικά» όπως είπε.

Εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο-ντοκουμέντο που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει ο κύριος Τομπούλογλου, αφού τον δείχνει να λαμβάνει το φάκελο που φέρεται να περιέχει τη «μίζα» των 25.000 ευρώ, χρήματα που κατηγορείται ότι ζήτησε εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει πρόγραμμα από το νοσοκομείο.

Το video - Φωτιά

Η απολογία Τομπούλογλου ήταν προγραμματισμένη για τις 18:00 αλλά η ανακρίτρια Διαφθοράς αποφάσισε να ανακρίνει πρώτα τον 40χρονο συνεργό του.

Το video δείχνει στιγμή στιγμή τα όσα έγιναν στο γραφείο της Ιπποκράτους, όπου οι δυο άνδρες είχαν κλείσει το ραντεβού. Ο Χάρης Τομπούλογλου, που υποστηρίζει πως τα χρήματα δεν ήταν μίζα αλλά τα ήθελε για να δώσει ως... δωρεά στο νοσοκομείο, φαίνεται να παίρνει τον κίτρινο φάκελο με τα χρήματα. Αφού είδε τι περιείχε, τον έβαλε στο εσωτερικό του παλτού του κι έφυγε από το γραφείο.

tompouloglou 2013 12 28 10 23 18 b2

Η στιγμή της σύλληψης

Το ραντεβού έκλεισε για την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου, παραμονή Χριστουγέννων, στις 13.00, στο γραφείο του Γκιάτη. Ο ίδιος περιέγραψε το σκηνικό, που παρέπεμπε στο σκηνές χολιγουντιανής ταινίας, με μικρόφωνα και κάμερες να είναι τοποθετημένα παντού στο χώρο. Ο Τομπούλογλου εμφανίστηκε με τρία τέταρτα της ώρας καθυστέρηση, ενώ τον συνόδευε κάποιος άντρας.

Ο Γκιάτης του έδωσε το φάκελο με τα χρήματα, ο Τομπούλογλου άνοιξε το φάκελο, είδε αν περιέχει χρήματα και φέρεται να είπε στον Γκιάτη: «Τι μπορώ να κάνω για σένα;», ο Γκιάτης αρνήθηκε οποιαδήποτε προσφορά ή βοήθεια εκ μέρος του προέδρου του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ο Τομπούλογλου αποχώρησε.

Βγαίνοντας από το γραφείο του Γκιάτη, ο Τομπούλογλου έδωσε το φάκελο με τα χρήματα στο συνεργό του και του είπε να κατεβεί με τις σκάλες, ενώ ο ίδιος επέλεξε να πάει με το ασανσέρ. Αμφότεροι συνελήφθησαν από άντρες του τμήματος Εκβιαστών που βρίσκονταν στο διπλανό χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Το βίντεο «φωτιά» που καίει τον Χάρη Τομπούλογλου

Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου

ΦΩΤΟ - Ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο Τομπούλογλου παίρνει τη μίζα!

Το Σάββατο απολογείται ο Τομπούλογλου

Εκτός Εθνικής Τράπεζας ο Τομπούλογλου

Στον ανακριτή ο Χάρης Τομπούλογλου

Οι ψιλικατζήδες Χάρης και Λιάπης

Τα γιαούρτια σε Άδωνι και Τομπούλογλου

Στον εισαγγελέα ο Χάρης Τομπούλογλου

Διεγράφη από τη ΝΔ ο διοικητής του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού