ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Βίτσα σε Βαρβιτσιώτη

Επίθεση Βίτσα σε Βαρβιτσιώτη

Βολές προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας. Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις είπε χαρακτηριστικά ότι βουλευτικές εκλογές μπορεί να γίνουν και τώρα.

Ο κ. Βίτσας έκανε λόγο για «δολοφονική απόπειρα» αναφερόμενος σε όσα έγιναν στο Φαρμακονήσι, στη διάρκεια της ομιλία του στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Θεσσαλονίκης. Δήλωσε ότι έμεινε «άναυδος» από τις διηγήσεις μεταναστών που επέζησαν και κατηγόρησε τον κ. Βαρβιτσιώτη ότι όχι μόνο «συγκάλυψε» τις ευθύνες, αλλά έδειξε και να «επιχαίρει» γι αυτό που έγινε, λέγοντας ότι πρέπει να ντρέπεται γι' αυτή την «απάνθρωπη» και «αντιανθρώπινη» συμπεριφορά.

Για την κυβέρνηση είπε ότι καθημερινά «αποσταθεροποιείται» και «απονομιμοποιείται» και γι αυτό «θα δράσει λυσσασμένα, θα ικετέψει τους Ευρωπαίους εταίρους για βοήθεια, θα επαναφέρει φοβικά συνθήματα της μετεμφυλιακής περιόδου, προκειμένου να παραμείνει όσο περισσότερο μπορεί στην εξουσία για να εξυπηρετήσει τραπεζικά, οικονομικά και άλλα πολιτικά συμφέροντα».

Τόνισε ότι τα «συστήματα επεξεργάζονται σενάρια, όπως η άμεση προσφυγή στις κάλπες, ο σχηματισμός κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου και οι βοήθειες σε νέα σχήματα, που είναι παλιά (κίνηση των "58") και αλλαγές ονομάτων, για να διαμορφώσουν ανασχετικούς παράγοντες και να ξαναστήσουν το ίδιο πλαίσιο, όμως το ποτάμι της ανατροπής δεν γυρίζει πίσω».

TSIPRAS SYRIZA 77777777777B

Περιγράφοντας την "επόμενη μέρα" της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «δεν θα είναι μια εναλλαγή της εναλλαγής. Δεν θα είναι μια διαδικασία στην οποία θα αλλάξουν τα υπουργεία και οι υπουργοί και με μια ωραία κοινοβουλευτική διαδικασία θα αλλάζουμε τους νόμους. Θα είναι μια ημέρα σύγκρουσης. Κι αυτό γιατί θα πρέπει να υπάρχει αντίσταση απέναντι στις επιθέσεις της κ. Μέρκελ και σημερινών πολιτικών και να διαμορφώνονται συμμαχίες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο κ. Βίτσας υπογράμμισε ότι τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πρέπει να υπάρξει καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής και εμφανής διαφορά υπέρ των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που να μην μπορεί να αμφισβητηθεί.

«Το κόμμα διατάσσει όλες του τις δυνάμεις στην πρώτη γραμμή. Διατάσσει τα πιο γνωστά, δημοφιλή, άξια στελέχη του είτε είναι μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, είτε της ΚΕ, είτε βουλευτές, και το συλλογικό είναι υπεράνω οποιασδήποτε ατομικής σκέψης» παρατήρησε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πάει καλά, ως κόμμα, αλλά μένουν να γίνουν πολλά ακόμα. Ο Συνασπισμός δεν είχε ξεπεράσει ποτέ τα 6-7.000 μέλη και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 40.000. Οι οργανώσεις του ΣΥΝ ήταν 230 και του ΣΥΡΙΖΑ είναι 500.

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Υπουργών: Μόνο συμβουλές και συστάσεις για τη μετανάστευση

Ναυαγός του ΣΑΜΙΝΑ ο επικεφαλής του λιμενικού στο Φαρμακονήσι

ΕΣΠ: Να βρεθούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι

Στους πρόσφυγες ρίχνει το φταίξιμο για τον πνιγμό τους ο Βαρβιτσιώτης

Ο ΟΗΕ ζητά έρευνα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι