ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βόμβα Γλέζου: «Ναι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, υπό όρους (vid)

Βόμβα Γλέζου: «Ναι» σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, υπό όρους (vid)

«Αν η κυβέρνηση εγκαταλείψει την πολιτική του δανεισμού και σταματήσει να αρπάζει από το λαό για να σώσει τις τράπεζες, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ο βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε αντίρηση να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ αν η Συγγρού άλλαζε πολιτική.

Αναφερόμενος στην πρόταση «που μας ήρθε από τη Ν.Δ.», όπως είπε, ο Μ. Γλέζος επεσήμανε πως η Ν.Δ. «αποδέχεται ότι έχει χάσει την δύναμή της, γι’ αυτό ζητά συγκυβέρνηση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δηλαδή να συγκυβερνήσει το ζενίθ με ο ναδίρ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού, θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό για να σώσει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό, δεν πιστεύω, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έχουμε αντίρρηση».

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «έχει χάσει την δεδηλωμένη» και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το νόμο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ «αμέσως μόλις γίνει κυβέρνηση».