Σε ρόλο «πυροσβέστη» ο Αβραμόπουλος

Newsbomb

Σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθεί η δυσαρέσκεια των ένστολων για τις περικοπές που έχουν υποστεί, αλλά και για τα όσα ακούστηκαν για τη φορολόγησή τους - κάτι που τελικώς διαψεύστηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού - υπήρξε έκτακτη συνάντηση Σαμαρά- Αβραμοπουλου που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr, εκτός από τα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως οι κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις, τα επιδόματα και η διάθεση μέρους του πλεονάσματος στους στρατιωτικούς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται να αναλαμβάνει κομβικό ρόλο στην επιχείρηση συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της ΝΔ, στην πορεία προς την εκλογική αναμέτρηση στην αυτοδιοίκηση και στις ευρωκλογές , εν μέσω αντάρτικων σε μεγάλους δήμους αλλά και σε κρίσιμες περιφέρειες.

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, φαίνεται να λαμβάνει ρόλο «πυροσβέστη» καθώς γνωρίζει πολύ καλά την αυτοδιοίκηση και μπορεί να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς ενώ ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι έχει μεγάλο έρεισμα στο κεντρώο κομμάτι της λαϊκής βάσης.
Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον κ. Αβραμόπουλο καθώς είναι η δεύτερη συνάντηση σε διάστημα λίγων ημερών για τα κρίσιμα θέματα τόσο της κυβερνητικής πολιτικής, όσο και της προεκλογικής στρατηγικής.

Αλλά το βασικό είναι ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν αλλαγές στη φορολόγηση του λεγόμενου επιδόματος υψηλής επικινδυνότητας για τους ενστόλους. Η φορολόγηση του επιδόματος που αφορά τις μάχιμες μονάδες του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, ναρκαλιευτές, αλεξιπτωτιστές, άντρες των ΕΚΑΜ, ομάδα ΔΙΑΣ, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και άλλα, επανέρχεται στο καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα. Τυχόν παρακρατήσεις που ήδη έχουν γίνει εν τω μεταξύ, θα επιστραφούν στους δικαιούχους και ήδη έχει δοθεί εντολή από τον Πρωθυπουργό στους αρμόδιους Υπουργούς για άμεση νομοθετική ρύθμιση του θέματος. Είναι μια είδηση που αφορά χιλιάδες κόσμο.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved