ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Οικονομικών

Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο υπουργείο Οικονομικών

Σε εξέλιξη είναι η διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο την προετοιμασία των θέσεων της ελληνικής πλευράς, ενόψει της έναρξης, αύριο, των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Στη σύσκεψη, μετέχουν οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Η ελληνική πλευρά επιζητεί να υπάρξει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, προκειμένου να εγκριθεί η δόση των 8,3 δισ. ευρώ (2,6 δισ. ευρώ για το δ΄ τρίμηνο 2013 και 5,7 δισ. ευρώ για το α΄ τρίμηνο 2014) από την ευρωζώνη και των 3,6 δισ. ευρώ (από 1,8 δισ. ευρώ για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο 2013) από το ΔΝΤ.

Σημειώνεται, ότι ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών περίπου μια ώρα νωρίτερα (στις 17.05) από την προκαθορισμένη ώρα της σύσκεψης και περίπου επί ένα τέταρτο της ώρας περίμενε έξω από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών, ενώ είχε και μια δεκάλεπτη συνομιλία με δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη υπό τον Σαμαρά στο ΥΠΟΙΚ ενόψει τρόικα