ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκνευρισμένος ο Σαμαράς από τη στάση των δανειστών

Εκνευρισμένος ο Σαμαράς από τη στάση των δανειστών

Είναι προφανές πως δεν έχουν σκοπό να συνδράμουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά στην καταβύθιση της σε οικονομικό και πολιτικό τέλμα.

Στα όρια της ρήξης βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα, με ευθύνη των δεύτερων, αφού η στάση τω δανειστών χαρακτηρίζεται ως… εκβιαστική!

Εμφανής είναι ο εκνευρισμός τόσο στους υπουργούς που διαπραγματεύονται τις τελευταίες ημέρες με τους τροϊκανούς, αλλά και στο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός που ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του, όταν έμαθε για την αδιάλλακτη στάση τους και τις νέες απαιτήσεις.

«Μας έχουν σπάσει τα νεύρα οι τροϊκανοί με τις απαιτήσεις τους και την εκβιαστική στάση τους. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτούς», έλεγε εμφανώς εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του.

Πολύ μεγάλος είναι και ο εκνευρισμός του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα από τις έωλες εκτιμήσεις της τρόικας.

Είναι προφανές πως οι δανειστές δεν έχουν σκοπό να συνδράμουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση αλλά στην καταβύθιση της σε οικονομικό και πολιτικό τέλμα.

070214211725 5495

Αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας

Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως οι εκπρόσωποι θα βάλουν «νερό στο κρασί τους» και στον δεύτερο και κρίσιμο γύρο των διαπραγματεύσεων θα είναι πιο διαλλακτικοί.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα με την τρόικα προκειμένου μέχρι το τέλος του μήνα να έχει εκταμιευτεί η δόση.

Παράλληλα συνομιλητές του πρωθυπουργού σημειώνουν πως το πλεόνασμα θα «μοιραστεί» έτσι όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στις αντιδράσεις της τρόικας.

Στο οικονομικό επιτελείο σημειώνουν πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και θα πρέπει να πιεστούν ακόμα και οι υπουργοί που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, να βρουν την χρυσή τομή με την τρόικα.

Αφήνουν μάλιστα να εννοηθεί πως ορισμένοι ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος. Το κλίμα αυτό έχει μεταφερθεί και στο Μάξιμου και το γνωρίζει ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

«Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά

Το «σκοτεινό» σενάριο της τρόικα

Στουρνάρας: Επιστρέφει η Τρόικα-Συμφωνία μέχρι την Κυριακή

Η τελειωτική κίνηση κ. Γεωργιάδη στη δημόσια υγεία πριν την ευρωβουλή;

Μ. Παπαδόπουλος: «Η τρόικα γωνιακό μαγαζάκι ιδιωτικών συμφερόντων!»