ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Ο Τόνι Μπεν πλούτισε τη μεταπολεμική Ευρώπη

Τσίπρας: Ο Τόνι Μπεν πλούτισε τη μεταπολεμική Ευρώπη

Σε δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τον θάνατο του Tόνι Μπεν.

«Ο Τόνι Μπεν πλούτισε τη μεταπολεμική Ευρώπη και τον αιώνα που έζησε. Η σκέψη και η δράση του, οργανικά και άρρηκτα δεμένες ως τις τελευταίες στιγμές της ζωής του, ενέπνευσαν τους αγώνες και ενσάρκωσαν τις ελπίδες κάθε σοσιαλιστή, αριστερού και δημοκράτη για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλλαγή, σε ταραγμένες και δύσβατες περιόδους για τη χώρα του και την Ευρώπη συνολικά.

Μεγάλος και ειλικρινής φίλος και συμπαραστάτης του ελληνικού λαού, ήταν, με κάθε τρόπο μαζί μας όταν πραγματικά τον είχαμε ανάγκη. Στη διάρκεια της εφτάχρονης δικτατορίας, όταν πρωτοστατούσε στη διεθνή απομόνωση της χούντας. Αλλά και στα χρόνια της τρόικας, όταν με την ιδιότητα του προέδρου του «Συνασπισμού για την Αντίσταση», οργάνωνε, μόλις πριν από δύο χρόνια, ευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό.

f0013e9a45c8b536b327ac75df917b34 XL

Ο Τόνι Μπεν αφοσίωσε τη ζωή του στους λαούς και το σοσιαλισμό. Παραμένει, κυρίως μετά την απώλειά του, όχι μόνον εμβληματική φυσιογνωμία, αλλά και καθημερινό σημείο αναφοράς για κάθε σοσιαλιστή και Αριστερό στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, που η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αντιμετωπίζει το στρατηγικό δίλημμα: ή να παραμείνει στον νεοθατσερικό αδιέξοδο μονόδρομο της κυρίας Μέρκελ – το μονόδρομο της λιτότητας και του φόβου – ή να συμπορευτεί με την ευρωπαϊκή Αριστερά στις αδιαπραγμάτευτες πολιτικές προτεραιότητες που ο ίδιος ο Τόνι Μπεν ανέδειξε – της δημοκρατίας, της εργασιακής αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανάπτυξης».

Διαβάστε επίσης:

Απεβίωσε ο βετεράνος πολιτικός των Εργατικών Τόνι Μπεν