ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Ζώη σε Στουρνάρα

Επίθεση Ζώη σε Στουρνάρα

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τις οφειλές πετρελαϊκών εταιρειών, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ, Χρήστος Ζώης, ζητώντας παράλληλα από τον κ. Στουρνάρα να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.

«Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, ο κ. Στουρνάρας κατάφερε επιτέλους να διευκολύνει τα τεράστια συμφέροντα στον κλάδο των πετρελαιοειδών, κρύβοντας σε μία τροπολογία - ντροπή την απαλλαγή τους από οφειλές, που ξεπερνούν το 1 δισ. Ευρώ». Τόνισε αρχικά ο κ. Ζώης, και πρόσθεσε:

«Διανέμει μόλις 400 εκ. ευρώ στους υπερχρεωμένους και γονατισμένους από τους φόρους Έλληνες πολίτες και χαρίζει πάνω από 1 δισ. κυρίως στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες».

Ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑΣ, τέλος, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον Στουρνάρα ως τον «τελευταίο υπουργό των Μνημονίων» που οφείλει εξηγήσεις στα εκατομμύρια των Ελλήνων, «στους δανειολήπτες, στους μικροομολογιούχους, στους μικροοφειλέτες του Δημοσίου και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης και το σκληρό πρόσωπο της Πολιτείας και όχι τη θαλπωρή, την οποία παρέχει απλόχερα στα μεγάλα συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΤΑΚΤΟ: Κλείδωσε η συμφωνία με την τρόικα