ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Αξίζει μεγάλη τιμή στους βουλευτές που σηκώνουν το βάρος

Βενιζέλος: Αξίζει μεγάλη τιμή στους βουλευτές που σηκώνουν το βάρος

«Το νομοσχέδιο αυτό στην πραγματικότητα είναι η συμφωνία που, μετά από πολύμηνη και δύσκολη διαπραγμάτευση, έγινε με τους πιστωτές και εταίρους μας, δηλαδή με χώρες και οργανισμούς που εκπροσωπεί η Τρόικα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο.

«Είναι, όμως, η τελική συμφωνία αυτή», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι«μπαίνουμε στην οριστική στροφή προς την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Αυτό οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, το χρωστάμε στους Έλληνες».

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι αλλάζει το οικονομικό κλίμα και η ελληνική κοινωνία γίνεται πιο αισιόδοξη -έτσι λένε οι έρευνες- η πραγματική οικονομία αντιδρά θετικά».

«Και έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι τώρα, μετά το πρωτογενές πλεόνασμα, αρχίζει η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία των ευπαθών ομάδων. Αρχίζει η κατανομή των κόπων μας», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το κυριότερο είναι ότι «επιβεβαιώνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, μετά το εντυπωσιακό κούρεμα που έγινε το 2012. Κι έτσι ξαναβγαίνουμε στις αγορές, με ένα προστατευμένο και σταδιακό τρόπο, αποκτάμε ξανά, στην πραγματικότητα, την αυτονομία μας, την αυτοδυναμία μας, την ισοτιμία μας μέσα στην Ευρώπη».

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τουλάχιστον σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ, είναι ενωμένη, υπεύθυνη, σηκώνει ένα τεράστιο βάρος. Αξίζει μεγάλη τιμή στους βουλευτές που σηκώνουν το βάρος αυτό.Και τώρα σχεδιάζουμε την επόμενη φάση, γιατί όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και γιατί τώρα στην τελική ευθεία πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και το χαμένο έδαφος», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Αισιοδοξία Κεδίκογλου για τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών

«Το δώρο των 50 δισ. είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης»

Πολυνομοσχέδιο: Αποχώρησε το ΚΚΕ από τη συζήτηση

Καμμένος: Το πολυνομοσχέδιο είναι ξεκάθαρα ένα άλλο Μνημόνιο

Αντιπαραθέσεις στη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου

Άρχισε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Παραιτήθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Παραιτείται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ο Τσαυτάρης, τo E-mail του Μορς και η διάψευση Χατζηδάκη

Πώς θα υπολογίζεται ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτές είναι οι 4 κατηγορίες δικαιούχων

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-Δείτε το τελικό κείμενο

Πολυνομοσχέδιο: Ρύθμιση για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995

Αυτές είναι οι 50 αλλαγές που φέρνει στην αγορά το πολυνομοσχέδιο

Ρoή Ειδήσεων