ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν σώζεται ούτε με τροϊκανούς αερόσακους

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν σώζεται ούτε με τροϊκανούς αερόσακους

Καμία πιθανότητα να σωθεί η κυβέρνηση δεν άφησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ακόμα και αν επιστρατευθούν... οι τροϊκανοί αερόσακοι, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάλεσε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να ψηφίσουν κατά συνείδηση για το πολυνομοσχέδιο, απορρίπτοντας τη συμφωνία με την τρόικα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα ποσοστά του κόμματός του στις ευρωεκλογές, καταγγέλλοντας μάλιστα τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν υποχώρηση της απήχησής του.

Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Καμμένος επέμεινε στη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέρριψε συνεργασία με τον Βύρωνα Πολύδωρα και οποιονδήποτε, όπως λέει, «ψήφισε μνημόνια».

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές, προεξόφλησε μεγάλη ήττα για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη γερμανική κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί για επιθυμία ανασύστασης του Γ' Ράιχ, με αφορμή την επέμβαση στην Ουκρανία.

«Πολιτικά συμφέροντα έχει η κυβέρνηση. Οικονομικά συμφέροντα έχουν οι τράπεζες, που περνούν τις οφειλές τους και τα κλεμμένα στο δημόσιο χρέος. Εκδοτικά συμφέροντα είναι αυτά που συντηρούνται με διαφημίσεις των τραπεζών, κατόπιν κυβερνητικών εντολών», τόνισε ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση για τα συμφέροντα που τον πολεμούν και εξηγώντας τους λόγους αυτού του «πολέμου», υπογραμμίζει: «Δυστυχώς, γι αυτούς δεν εξαγοραζόμαστε, δεν απειλούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, δεν γονατίζουμε».

Ερωτηθείς αν αυτοί που αποχωρούν από τους ΑΝΕΛ θα γίνουν «μαξιλαράκια» για τη συγκυβέρνηση, ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε ότι «η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν σώζεται ούτε με τροϊκανούς αερόσακους. Κάποιοι από αυτούς είμαι βέβαιος ότι το έχουν μετανιώσει. Είναι τραγωδία να παίρνεις εντολή από τον ελληνικό λαό για να τον εκπροσωπήσεις και να καταντάς μαξιλαράκι».

Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν ανησυχεί για την υποχώρηση των ΑΝΕΛ στις δημοσκοπήσεις. «Πάντα υποχωρούμε, γιατί δεν έχουμε να τις πληρώσουμε».

Αναφορικά με την αντίθεσή του σε συνεργασία με το σχήμα των κ.κ. Πολύδωρα και Ζώη, εξήγησε ότι «είναι απόφαση του συμβουλίου μας να μην συνεργαζόμαστε εκλογικά με κανέναν βουλευτή ο οποίος έχει ψηφίσει το μνημόνιο».

Κλείνοντας και κληθείς να απαντήσει αν θα επιμείνει στη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τι θα γίνει στην περίπτωση που το μνημόνιο τελειώσει πριν τις εκλογές, όπως υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε χαρακτηριστικά:

«Εμείς μιλάμε γενικότερα για αντιμνημονιακό μέτωπο και δεν ονοματίζουμε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και αν τελειώσει το μνημόνιο, τα 700 δισ. ευρώ χρέους μπορούν να "τελειώσουν" μόνο με διαγραφή».

Διαβάστε επίσης:

Καμμένος: Κοροϊδία απέναντι στον ελληνικό λαό η παραίτηση Χαρακόπουλου

Καμμένος: Το πολυνομοσχέδιο είναι ξεκάθαρα ένα άλλο Μνημόνιο

Καμμένος: Δεν θα γίνουμε πατερίτσα αυτών που δολοφόνησαν την Ελλάδα