ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαριάς: Είστε κυβέρνηση υπό ομηρεία, παραιτηθείτε

Μαριάς: Είστε κυβέρνηση υπό ομηρεία, παραιτηθείτε

Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Μαριάς ζήτησε την άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα αναγκαστεί να υποστεί τη βάσανο της κατάθεσης πρότασης μομφής».

Αναφερόμενος στην συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ο κ. Μαριάς καταλόγισε τεράστια πολιτική ευθύνη για τη συνάντηση του πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου με τον Η. Κασιδιάρη και επεσήμανε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί, «αφού ο ίδιος είναι υπεύθυνος για τη δράση και την εποπτεία του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου».

«Παρά τις επιβαρυντικές ενέργειες του κ. Μπαλτάκου και τα όσα ο ίδιος παραδέχθηκε σήμερα σε συνέντευξη του, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παραμένει γαντζωμένη στη θέση της» είπε ο Νότης Μαριάς προσθέτοντας ότι «μόνη διέξοδος είναι η παραίτηση και η διενέργεια εκλογών, διότι δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση υπό ομηρεία».

«Αν η κυβέρνηση δεν παραιτηθεί», επεσήμανε ο Νότης Μαριάς, «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αναλάβουν πρωτοβουλία στο πλαίσιο του Συντάγματος του Κανονισμού της Βουλής και του χρονικού ορίου που αυτά θέτουν, ώστε σε συνεργασία με τα κόμματα του πατριωτικού δημοκρατικού αντιμνημονιακού τόξου, να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες πενήντα υπογραφές και να υποβληθεί πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης».

Καταλήγοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μαριάς κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή ως συστημικό κόμμα και αυτό είπε φάνηκε από τις φιλικές συναντήσεις του πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου με στελέχη της. «Η Χρυσή Αυγή βοηθά το σύστημα, βοηθά την τρόικα» τόνισε ο Νότης Μαριάς.

Διαβάστε επίσης:

Νεολαία ΑΝ.ΕΛ.: Παραιτηθείτε «κύριοι», ο λόγος ανήκει πλέον στο λαό

Χρυσοχοΐδης: Όταν ανέχεσαι το φασισμό, παίζεις με τη δημοκρατία

Γρηγοράκος: Αδικήθηκε ο Πρωθυπουργός από το λάθος του κ. Μπαλτάκου

ΣΥΡΙΖΑ: Περιμένουμε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Πέφτουν οι ακροδεξιές μάσκες

Παρέμβαση Αβραμόπουλου: Η ΝΔ είναι διαχρονικά απέναντι στα άκρα

X.A.: «Να παραιτηθεί άμεσα η προδοτική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Καμμένος: Δεν είμαι νονός του γιου Μπαλτάκου

Μπαλτάκος: Δε θυμάμαι τι άλλο έχω πει για τον Σαμαρά στους Χρυσαυγίτες

Τι φοβούνται στο Μαξίμου μετά το βίντεο Μπαλτάκου - Κασιδιάρη

Ο Φώτης Καϋμενάκης αντικαταστάτης του Τάκη Μπαλτάκου

Καψής: Μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση οι ενέργειες Μπαλτάκου

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα καταθέσουν οι ΑΝΕΛ

Αθανασίου: Αστειότητες τα περί «στησίματος» της Δικαιοσύνης

Γεωργιάδης: Αγαπώ τον Μπαλτάκο – Με συγκίνησε ο γιος του (vid)

Παραίτηση της κυβέρνησης και επειγόντως εκλογές…