ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος μπαίνουν στην προεκλογική μάχη

Σαμαράς, Τσίπρας, Βενιζέλος μπαίνουν στην προεκλογική μάχη

Μετωπική σύγκρουση με φόντο τις διπλές κάλπες του Μαΐου

Με γεμάτη τη… φαρέτρα τους μπαίνουν από σήμερα στη μάχη των εκλογών οι πολιτικοί αρχηγοί.

Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας κάνουν την πρώτη ταυτόχρονη εμφάνιση τους στο εσωτερικό πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ο πρωθυπουργός μπαίνει στον προεκλογικό αγώνα βασισμένος στο τρίπτυχο: Ανάπτυξη, ενέργεια, θεσμικές αλλαγές.

Ο κ. Σαμαράς ξεκινά από σήμερα με ομιλία του σε συνέδριο για τα ενεργειακά, τα οποία βρίσκονται σε πρώτο πλάνο της στρατηγικής του καθώς σχετίζονται με τα όσα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του για τη χάραξη της ΑΟΖ και την οικονομική εκμετάλλευση των όποιων κοιτασμάτων έχει η Ελλάδα.

O πρωθυπουργός την Τετάρτη μιλά στο Μέγαρο Μουσικής στο συνέδριο του ΣΕΤΕ καθώς η κυβέρνηση επενδύει πολλά στο τουριστικό ρεύμα για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και τη δημιουργία κάποιων θέσεων εργασίας. Μέχρι την προσεχή εβδομάδα αναμένεται και η παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη νέα αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο Α. Σαμαράς δηλώνει αποφασισμένος να μην αφήσει να ανοίξει κι άλλο η ψαλίδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζοντας την στρατηγική του ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πως ενδεχόμενη ήττα και μάλιστα με μια διαφορά μεγαλύτερη των δύο μονάδων θα πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και αναπόφευκτα ο ίδιος θα αναγκαστεί να συρθεί σε εκλογές.

Πληροφορίες από το Μαξίμου επισημαίνουν ότι ο κ. Σαμαράς θα πάρει “πάνω του” το επόμενο διάστημα το στοίχημα της προεκλογικής μάχης με στόχο να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις και να αποφύγει φυσικά μια βαριά ήττα στις ευρωεκλογές.

samaras omilia

Μπαίνει «μπροστά» ο Τσίπρας

Αποφασισμένος να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκάλεσαν οι «αστοχίες» του ευρωψηφοδελτίου είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο θόρυβος στην Κομουνδούρου από τις ορισμένες επιλογές δεν έχει κοπάσει ακόμα και ο Αλ. Τσίπρας θέλει να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και να σημάνει την αντεπίθεση για την μεγάλη νίκη.

Την ίδια ώρα που ο κ. Σαμαράς θα μιλά στο συνέδριο για τα ενεργειακά, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να υψώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση στοχεύοντας στον Α. Σαμαρά αλλά και στον Ευ. Βενιζέλο. Αιχμή θα είναι σίγουρα το θέμα Μπαλτάκου και το ότι όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα γίνει η προ ημερησίας που έχει ζητήσει πριν κλείσει η βουλή.

Παράλληλα θα επιχειρήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκάλεσε στο εσωτερικό του κόμματός του, η υπόθεση Σαμπιχά αλλά και το θέμα Κούλογλου με την ονομασία των Σκοπίων.

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στο δίλημμα «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ» θέλοντας να μεταφέρει τη συζήτηση και στα όσα θα έρθουν, όπως λέει, μετά τις ευρωεκλογές κυρίως στο κομμάτι των εργασιακών. Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η πρώτη του επίσημη απάντηση για την απουσία του από το πρώτο ευρω-ντιμπέιτ των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

TSIPRAS

Διακαναλική από Βενιζέλο

Διακαναλική συνέντευξη παραχωρεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος (Action24, Extra, Kontra), η πρώτη της προεκλογικής περιόδου. Μια συνέντευξη που όμως συμπίπτει με την κινητικότητα Παπανδρέου και τη χθεσινή κοινή του εμφάνιση με τον Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ. Κοππά.

Η παρουσία Παπανδρέου προκάλεσε εκνευρισμό στο ΠΑΣΟΚ με πολλούς «πράσινους» βουλευτές να εκφράζουν μεγάλη δυσφορία για τον πρώην Πρωθυπουργό και κυρίως για τη φράση του «θέλω ένα περήφανο ΠΑΣΟΚ». Ο κ. Βενιζέλος επί του παρόντος κρατά κάπως χαμηλούς τόνους χωρίς όμως να αποφεύγει τα διπλωματικά «καρφιά» προς τον Παπανδρέου.

Όλοι στη Χαριλάου Τρικούπη ξέρουν πως πολλά θα ξεκαθαρίσουν το βράδυ της 25ης Μαΐου αναλόγως με το ποσοστό που θα καταγράψει η «Ελιά».

Διαβάστε επίσης:

Άρχισαν τα... όργανα για τη «Νέα Ελλάδα»

Ο γρίφος της «Νέας Ελλάδας» και η Λαϊκή Δεξιά

Ανασχηματισμός αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, εκτός αν...

Τσίπρας: Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά