ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη θλίψη του για το Ναυάγιο στη Σάμο εξέφρασε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Τη θλίψη του για το Ναυάγιο στη Σάμο εξέφρασε ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Τη «βαθιά θλίψη και την οδύνη του» για την απώλεια ανθρώπινων ζωών στη σημερινή τραγωδία βόρεια της Σάμου, εκφράζει με δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Παρά τις συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος», αναφέρει ο υπουργός, «για την προστασία των ανθρώπων σε κίνδυνο στη θάλασσα και συνάμα, των θαλασσίων συνόρων στη Νοτιανατολική Ευρώπη, χάνονται ανθρώπινες ζωές και αυτό αποτελεί ένα πραγματικά τραγικό γεγονός».

«Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή», συνεχίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης, «τους τελευταίους μήνες καταβάλλει ένα τιτάνιο έργο υπηρετώντας πιστά το βασικό του δόγμα "καμία ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο στη θάλασσα" αντιμετωπίζοντας ένα πολυδιάστατο, αλλά και συγχρόνως ευρωπαϊκό πρόβλημα, όπως είναι αυτό της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα. Παρά τις προσπάθειες, οι σύγχρονοι "δουλέμποροι" συνεχίζουν να "θησαυρίζουν" βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές επιβιβάζοντας τους σε μικρές και ακατάλληλες βάρκες μέσα στη νύχτα στη θάλασσα του Αιγαίου».

«Τραγικά περιστατικά, όπως το σημερινό, καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για χάραξη μίας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής συνεργασίας με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης και τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, όπως επίμονα ζητά η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Με αυτό το θέμα, άλλωστε, πρόκειται να ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας, τον προσεχή Ιούνιο. Η συνεργασία και η συνέργεια είναι ο μόνος δρόμος για να δοθεί ένα τέλος σε ανάλογες καταστάσεις στα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα», καταλήγει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Διαβάστε επίσης:

Γιακαλής: Το Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να αποτελεί «υγρό τάφο»

Τραγικός ο απολογισμός του ναυαγίου στη Σάμο

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στη Σάμο