ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα μας σερβίρουν «αναβάθμιση» δυο μέρες πριν τις ευρωεκλογές

Θα μας σερβίρουν «αναβάθμιση» δυο μέρες πριν τις ευρωεκλογές

Επειδή η εκλογική μάχη για το κυβερνών κόμμα προβλέπεται πολύ δύσκολη, έχουν αρχίσει να πέφτουν όλοι οι άσσοι στο τραπέζι.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα τα «θαύματα» της οικονομίας θα πέσουν μαζεμένα λίγο πριν ο κόσμος μπει στο παραβάν. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να «συμβάλλουν» και οι εκτιμήσεις διεθνών οίκων αξιολόγησης που ω του θαύματος, τώρα βλέπουν ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ μέχρι χθες μας «έθαβαν» και μας κρατούσαν στο... δημοσιονομικό υπόγειο.

Οι διπλές εκλογές έχουν μπει στην τελική ευθεία με τα κόμματα να επιχειρούν να ανεβάσουν τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης από τη μια, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα θέματα που μπορεί να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Τα εκλογικά διλήμματα μπορεί επίσης να είναι διαφορετικά σε σχέση με το παρελθόν, αφού ο κόσμος δεν «μασάει» από παραδοσιακές «απειλές» και προεκλογικές κορώνες.

Η κυβέρνηση βλέπει ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν «μάχη» και τα μικρότερα κόμματα δεν καρπώνονται τις άθλιες κόντρες. Το Μαξίμου όμως, γνωρίζει ότι μόλις δυο 24ωρα πριν τις διπλές εκλογές, θα έχει στα χέρια της μια ..προγραμματισμένη «αβάντα». Μια έκθεση ενός διεθνούς οίκου για την ελληνική οικονομία.

Στις 23 Μαΐου λοιπόν, ο οίκος Fitch θα ανακοινώσει την έκθεσή του για την αξιολόγηση της χώρας μας, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα, η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει φέτος κατά 0,5%, ενώ κυβέρνηση και τρόικα εκτιμούν 0,6%. Καμία ουσιαστική διαφορά ως προς το ποσοστό. Ο οίκος όμως δίνει τους λόγους που θα παίξουν ρόλο στην επόμενη έκθεσή της για την ελληνική οικονομία.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι η πολιτική σταθερότητα και το ενδεχόμενο κοινωνικής αστάθειας που θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές και εκτροχιασμό του προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά και η επιστροφή της χώρας σε συνεχή ανάπτυξη.

Το βασικό ερώτημα που τίθεται όμως, είναι με ποια κριτήρια θα αποφασίσει ο οίκος για την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, από τη στιγμή που οι εκλογές θα γίνουν 48 ώρες μετά και ο απολογισμός θα γίνει στις 26 Μαΐου.

Λέτε να ισχύουν οι πληροφορίες για μια ακόμα ...προεκλογική αβάντα, καθώς δεν είναι η μόνη φορά που διεθνείς οίκοι παίζουν ... πολιτικά παιχνίδια...

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνις «δίνει» σε ισραηλινό fund τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων;

Υπουργείο Ανάπτυξης... Ξένων Συμφερόντων;