ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλτεψη για Χαλυβουργία: Απολύθηκαν για να μην κλείσει η επιχείρηση

Βούλτεψη για Χαλυβουργία: Απολύθηκαν για να μην κλείσει η επιχείρηση

Οι ομαδικές απολύσεις, σχετίζονται με την ικανότητα μιας επιχείρησης "να υπάρχει ή να μην υπάρχει", τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, να εγκρίνει για πρώτη φορά ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου.

Αν χρεοκοπήσει η επιχείρηση θα φύγουν όλοι και κανείς δε θα ρωτηθεί, πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.

Πρόσθεσε επίσης, πως το Συμβούλιο Εργασίας, έχει αυστηρά κριτήρια με τα οποία εξετάζει τα αιτήματα των επιχειρήσεων. Όπως είπε οι εταιρίες θα πρέπει να πείθουν ότι είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. "Πρέπει να είναι πάρα πολλά τα στοιχεία και πάρα πολύ πειστικά", δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

Κληθείσα να σχολιάσει την επιστολή προς τους δανειστές με τη δέσμευση για τη λήψη νέων μέτρων, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι κάτι καινούριο και συνοδεύει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη είπε πως μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και την απόφαση της κυβέρνησης ένα μέρος του να πάει στο κοινωνικό μέρισμα, προκλήθηκε ανησυχία στους δανειστές, οι οποίοι προτιμούσαν "να μείνει ως μαξιλαράκι".

Η επιστολή αυτή, πρόσθεσε, συνοδεύει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Διαβάστε επίσης:

C-130 φόρτωναν τα ελληνικά ΑΤΜ με δισεκατομμύρια – Όλο το θρίλερ