ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τρόικα και μικρή ΔΕΗ

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τρόικα και μικρή ΔΕΗ

Νέο τετ-α-τετ θα έχουν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο του κυβερνητικού συνασπισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να έχουν στο «μενού» της συνάντησης τόσο τις εξελίξεις με την υπόθεση για τη μικρή ΔΕΗ και την πολιτική αναταραχή που έχει δημιουργηθεί με αφορμή το δημοψήφισμα, όσο και την άρνηση της τρόικας στις ελληνικές αιτιάσεις διά του Γκίκα Χαρδούβελη για φοροελαφρύνσεις.

Τα μέλη της τρόικας έβαλαν «πάγο» στις αιτιάσεις της ελληνικής πλευράς για επικείμενες φοροελαφρύνσεις, ενώ δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τις διαρροές που ήθελαν τον Γκίκα Χαρδούβελη να τις θέτει επιτακτικά επί τάπητος.

Μάλιστα, αναφορικά με την έκτακτη εισφορά, η οποία λήγει κανονικά φέτος, η τρόικα ζήτησε την επέκταση του έκτακτου μέτρου μέχρι και το 2016, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί εν καιρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το κλιμάκιο των δανειστών ο κ. Χαρδούβελης δεσμεύθηκε για την επίτευξη και επίσπευση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχουν τεθεί μέχρι το φθινόπωρο, οι οποίες ξεπερνούν τις 600.

Επί τάπητος τέθηκε στη συνάντηση και το ζήτημα των δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες σύμφωνα με την τρόικα θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαγωγής, με τον Γκίκα Χαρδούβελη να τάσσεται υπέρ μίας νομοθετικής λύσης, χωρίς ωστόσο να διαρρεύσει κάποιο συγκεκριμένο σενάριο, από αυτά που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο.

Διαβάστε επίσης:

Στον αέρα η σημερινή συνεδρίαση για το δημοψήφισμα στη Βουλή