ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον αέρα η σημερινή συνεδρίαση για το δημοψήφισμα στη Βουλή

Στον αέρα η σημερινή συνεδρίαση για το δημοψήφισμα στη Βουλή

Σήμερα συνεδριάζει το Ά Θερινό Τμήμα της Βουλής για να αποφασίσει εάν θα αθροίζονται οι προτάσεις των κομμάτων για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ, όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων, μετά από πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και υπό τις έντονες αντιδράσεις τους.

Το πρώτο θερινό τμήμα συγκαλείται για «συζήτηση και λήψη απόφασης για το εάν έχει υποβληθεί, παραδεκτώς, πρόταση των 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ψηφισμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής».

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν την κυβερνητική πλειοψηφία για αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις και πρακτικές, με τους ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ, να μην πηγαίνουν στη διάσκεψη.

Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επέμειναν στην άποψή τους ότι οι προτάσεις των κομμάτων δεν είναι ομοειδείς ώστε να γίνει η συζήτησή τους από την ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει πως διαφωνεί στο να αποφανθεί για το θέμα αυτό το πρώτο θερινό τμήμα και όχι η ολομέλεια που είναι, όπως φέρεται να είπε, "η καθ' ύλιν αρμόδια", και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που γίνει αντικατάστασή του, θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης

O Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, από κοινού με την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ενέκριναν την πρόταση του προεδρείου της ΚΟ για τη μη νομιμοποίηση της αυριανής διαδικασίας συζήτησης στο Θερινό Τμήμα.

Η κυβερνητική απόφαση είναι απολύτως αντισυνταγματική, παραβιάζει κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και κινείται στην κατεύθυνση μιας βαθιάς αντιδημοκρατικής εκτροπής, σημείωσε ο κ. Βούτσης.

Αποχή αποφάσισε η ΚΟ των ΑΝΕΛ

Αποχή από τη συνεδρίαση του Α’ Θερινού Τμήματος της Βουλής αποφάσισε η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τη συμμετοχή και του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκου Νικολόπουλου.

«Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι η αυριανή συνεδρίαση του Α’ Θερινού Τμήματος είναι μία συνεδρίαση παρωδία που παραβιάζει το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής. Δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την συνεδρίαση. Καλούμε το σύνολο της αντιπολίτευσης του δημοκρατικού τόξου να καταγγείλει από κοινού ενώπιον του ελληνικού λαού τη δημοκρατική εκτροπή» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση.

Και το ΚΚΕ ανακοίνωσε την απόφαση των βουλευτών του κόμματος να μην πάρουν μέρος στη διαδικασία συζήτησης στο θερινό τμήμα της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Πέταξαν την… μπάλα στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής

Αποκάλυψη: Το βούλευμα κόλαφος για την ΕΛΣΤΑΤ!