Λοβέρδος: Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για τις μετεγγραφές

Newsbomb

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τις μετεγγραφές φοιτητών και σπουδαστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


Συνεχίζονται οι συζητήσεις ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας, τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους Προέδρους των ΤΕΙ, είπε ο υπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ο διάλογος γίνεται με εντάσεις.

Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση της Παιδείας ο Ανδ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι και το έτος 2014 – 2015 θα είναι μειωμένη στα ΑΕΙ, τα ΤΕΙ, τα ερευνητικά ιδρύματα και την διά βίου εκπαίδευση. Ανέφερε ενδεικτικά ότι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ η μείωση θα είναι 12% - 18%, ενώ στα ερευνητικά ιδρύματα μεγαλύτερη.

Για το προσεχές μέλλον ο υπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι δεν χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά ότι το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί στο Δημοτικό.

Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο Ανδ. Λοβέρδος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, αλλά θα εφαρμοστεί ο νόμος για το νέο Λύκειο. Ωστόσο προανήγγειλε μείωση της διδακτέας ύλης σε ορισμένα μαθήματα, ύστερα από συνεννόηση με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς αντέδρασε λέγοντας πως ο Υπουργός επιβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στο Λύκειο, παρά το ότι «έχει μετατραπεί σε απέραντο εξεταστικό κέντρο». «Εμείς θα τα αλλάξουμε όλα αυτά», πρόσθεσε.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved