ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορφανός για ΔΕΘ: Σε μια γιορτή ο επισκέπτης τιμά τον οικοδεσπότη του

Ορφανός για ΔΕΘ: Σε μια γιορτή ο επισκέπτης τιμά τον οικοδεσπότη του

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις διαδηλώσεις την ημέρα των εγκαινίων και το κατά πόσον τελικά η επίσκεψη του πρωθυπουργού προκαλεί ζημία στην πόλη, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γεώργιος Ορφανός, δήλωσε -στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της 79ης ΔΕΘ- ότι το δικαίωμα της αντίδρασης είναι αναφαίρετο και το έχουν όλοι.

Κάλεσε ωστόσο όσους επέλεξαν να διαδηλώσουν ανήμερα των εγκαινίων να σεβαστούν τον θεσμό της ΔΕΘ και "να έχουν κατά νου πως σε μια γιορτή ο επισκέπτης τιμά τον οικοδεσπότη του, που σε αυτή την περίπτωση είναι η Θεσσαλονίκη".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας, δήλωσε για το ίδιο θέμα ότι το πολιτικό κομμάτι των εκδηλώσεων της ΔΕΘ αποτελεί "απίστευτα θετική προίκα" τόσο για τη διοργανώτρια εταιρεία όσο και για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αρκεί να αξιοποιείται καταλλήλως.

"Ζητάμε από όλους να προστατέψουν τον πανηγυρικό, επιχειρηματικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα της ΔΕΘ" υπογράμμισε και πρόσθεσε: "Το ίδιο το γεγονός ότι έρχονται στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είναι ένα μικρό Νταβός; Φυσικά, δεν πρέπει να επισκιάζεται το επιχειρηματικό κομμάτι, αλλά θεωρώ ότι δεν επισκιάζεται, ίσα-ίσα αναδεικνύεται. Στη Γερμανία, η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ κάνει τα εγκαίνια όλων των κλαδικών εκθέσεων".

Υπενθυμίζεται ότι για τις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της 79ης ΔΕΘ, έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί τρία συλλαλητήρια: των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ-ΕΔΟΘ, στις 6.30 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, του ΠΑΜΕ στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην Καμάρα, επίσης στις 6.

Διαβάστε επίσης:

«Ραντεβού» ομολογιούχων με Σαμαρά και Βενιζέλο στη ΔΕΘ