ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση

Κουβέλης: Μπορεί να υπάρξει μια προοδευτική διακυβέρνηση

Υπέρ της σύμπραξης πολιτικών δυνάμεων στη βάση προγραμματικών συμφωνιών για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ξεκαθαρίζοντας πως το κόμμα του θα εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κουβέλης στην Καλαμάτα, εν όψει του τρίτου συνεδρίου του κόμματος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια του κόμματος να επιτύχει την ολική του επαναφορά στην πολιτική ζωή του τόπου.

«Το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ συμπίπτει με μια συγκυρία όπου η κοινωνία εξακολουθεί να καταβάλλει το βαρύ τίμημα της κρίσης, τόνισε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση του», είπε ο κ. Κουβέλης.

Χαρακτήρισε δε θηλιά στο λαιμό των πολιτών τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγιση, η οποία έχει, όπως είπε, εξαντλήσει τη φοροδοτική ικανότητα των φορολογουμένων.

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση ότι το βατερλό του ΕΝΦΙΑ και η έκρηξη της ανεργίας δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προωθήσει προσφυγή στις κάλπες, σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν μόνο στην περίπτωση που δεν θα καταστεί δυνατό να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας.

«Ναι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αν αλλάξει

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι βιώνει την αμφισημία να συμμετέχει στις ασκούμενες πολιτικές και ταυτοχρόνως να θέλει να εμφανίζεται αντιπολιτευόμενη δύναμη.

Υπογράμμισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ μεταβάλλει τη στάση του μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης.

Ρoή Ειδήσεων