ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βρούτση - Χαρδούβελη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βρούτση - Χαρδούβελη

Ολοκληρώθηκε αργά απόψε, η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον υπουργό Οικονομικών, ενόψει των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών που ξεκινούν την Τρίτη.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας μετά τη συνάντηση, σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο να κατατεθεί σύντομα νομοθετική διάταξη για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που να προβλέπει αυξημένες δόσεις, απήντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε, ότι «δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν ο πρωθυπουργός με βάσει αυτά που είπε στη Θεσσαλονίκη, προχωρήσει σε μια τέτοια παρέμβαση».

Το ίδιο στέλεχος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της συνάντησης την Τρίτη του υπουργού Εργασίας με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και τους κοινωνικούς εταίρους για τα θέματα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου, και εκτίμησε ότι θα είναι θετικό.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναχωρεί αύριο για τη Γενεύη απ' όπου θα επιστρέψει την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να συναντηθεί με την τρόϊκα.

Διαβάστε επίσης:

Ο συνδικαλιστικός νόμος και τα οικονομικά των Ταμείων στην ατζέντα Βρούτση - Τρόικας