ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για εκλογές αφήνει ο Βορίδης

Ανοικτά  όλα τα ενδεχόμενα για εκλογές αφήνει ο Βορίδης

Αν και δηλώνει αισιόδοξος πως αυτή η Βουλή θα καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο αφήνει ένα… παράθυρο ανοικτό ο υπουργός Υγείας.

Σε συνέντευξή του στο Βημα Fm είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς η συζήτηση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αρχίσει περίπου τον Ιανουάριο και επειδή σήμερα δεν έχουν εκφραστεί 180 βουλευτές που να πουν ότι ψηφίζουν έναν συγκεκριμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αντιστοίχως δεν έχουν εκφραστεί 120 βουλευτές που να πουν ότι δεν ψηφίζουμε κανέναν πρόεδρο της Δημοκρατίας σημαίνει ότι το θέμα των εκλογών παραμένει ανοιχτό».

«Αν κάποιος θέλει να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κυβέρνηση με την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, του δίνει τη δυνατότητα να το κάνει τώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Εκτιμά ότι με την ψήφο εμπιστοσύνης κλείνει η συζήτηση για τις πρόωρες μέχρι την εκλογή του προέδρου:

«Κλείνουμε τη συζήτηση των πρόωρων εκλογών, στο βαθμό που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η κυβέρνηση και με μια πράξη σαφώς πολιτική και ισχυρή»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Κοιτάξτε σε τι πάει να μας παγιδέψει η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε μια ειδική διαδικασία, που είναι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία ορίζει, σωστά κατά τη γνώμη μου, ο συνταγματικός νομοθέτης, ότι θέλει αυξημένη πλειοψηφία, παίρνει αυτή τη διαδικασία και την κάνει διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου ή ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όπως και η κρίση για την πολιτική της αποφασίζεται με σχετική πλειοψηφία στη Βουλή. Δεν θα αλλάξουμε τις πλειοψηφίες για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, είπε: «Συνάντησα και το κλιμάκιο της Τρόικας. Είχαμε ανταλλαγή απόψεων για το πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας, περιμένουμε την αξιολόγηση τελικώς. Η συζήτηση πήγε εξαιρετικά καλά. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε δυσκολίες ή διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στο υπουργείο Υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον εαυτό τους