Ορφανός: Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας

Newsroom Newsroom

Ορφανός: Χρειάζεται ολοκληρωμένο  σχέδιο για την ανάπτυξη της χώρας

Υπέρ της κατάρτισης  ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης για τη χώρα, το οποίο θα περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις και θα θέτει συγκεκριμένες προτεραιότητες, τάχτηκε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά είναι η έλλειψη ρευστότητας.

«Η Ελλάδα δεν έχει άλλο περιθώριο να περιμένει, σε κανένα τομέα. Φαίνεται ότι καταφέρνουμε να βρεθούμε σε μία ισορροπία με τους ξένους και εκτιμώ ότι τους επόμενους μήνες, θα καταφέρουμε να κλείσουμε και το θέμα του χρέους», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης ενώ εκτίμησε πως θα ολοκληρωθεί θετικά ο έλεγχος στις τράπεζες, γεγονός που όπως σημείωσε, θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά.

«Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες θα είναι θετικά, ακόμα και αν διατεθεί ένα μέρος του αποθέματος των 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Επιπλέον, υπάρχουν οι εξαγγελίες του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι ότι θα στηρίξει με 1 τρις ευρώ τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ευρωζώνης.

Συνεπώς, φαίνεται ότι θα βρούμε χρήμα και μάλιστα φθηνότερο, γεγονός που θα συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας», επισήμανε ο κ. Ορφανός.

Όσον αφορά τις δράσεις που υλοποιεί το ΥΜΑΘ στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου, ο κ. Ορφανός πρότεινε τη δημιουργία ξεχωριστού ταμείου, μέσω του οποίου το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης θα ενισχύει απευθείας όσους υλοποιούν τα επενδυτικά σχέδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved