ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει επιχειρηματίες και βουλευτές

Μαρκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει επιχειρηματίες και βουλευτές

Για εργαστήριο εκβιασμού του ΣΥΡΙΖΑ και εργαστήριο συνωμοσίας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, μιλώντας στον Real FM.

Αιτιολογώντας την άποψή του περί εκβιασμών ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε: «Όταν ένας εκπρόσωπος Τύπου, επίσημο πρόσωπο, εκφράζει μία άποψη και μετά δικαιολογείται ότι το διάβασα κάπου, τότε αυτό είναι η επιτομή της επιπολαιότητας. Διότι, αν αυτό δεν ισχύει, όφειλε ο κ. Σκουρλέτης και είναι σοβαρός άνθρωπος, να ζητήσει συγνώμη. Αντιθέτως το συνεχίζει. Άρα λοιπόν πρώτος εκβιασμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου. Ποιους οικονομικούς παράγοντες; Αυτούς που το απόγευμα είναι συνομιλητής. Αυτούς τους οποίους ας πούμε, μέσω της κ. Δούρου το πρωί τους εκβιάζει και το απόγευμα τους ψιθυρίζει».

Και πρόσθεσε: «Δεύτερον, εκβιάζει τους βουλευτές. Με ποιο δικαίωμα εκβιάζει τους βουλευτές; Γιατί τους εκβιάζει; Πρώτα απ' όλα για να τους καθυποτάξει, δεύτερον για να τους ακυρώσει γιατί η οπορτουνιστική Αριστερά, η κυβερνώσα οπορτουνιστική Αριστερά, αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με το λαϊκιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ που έχει ενωθεί, τι ενδιαφέρεται; Να έχει ένα υποταγμένο και ακυρωμένο κοινοβουλευτικό σύστημα και να κάνει τα δικά του. Δεν είναι τυχαίες οι κινήσεις αυτές, δεν έγιναν κατά λάθος. Και βεβαίως έχουν εξοργίσει τους βουλευτές. Οι βουλευτές, οι εκπρόσωποι του τόπου, αυτοί που υλοποιούν την κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν είναι δυνατόν να υπακούσουν σε αυτό».

Συνέχισε δε λέγοντας: «Και ο τρίτος εκβιασμός είναι προς την Ευρώπη. Ότι κύριε ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα σκίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο καλλιεργούν το σκηνικό της εθνικής μοναξιάς. Ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρχει για τη χώρα που πρέπει να πορευτεί με τους φίλους της. Η εθνική μοναξιά την οποία θέλουν να στήσουν ακυρώνοντας το πολιτικό σύστημα,τις συμμαχίες και τις διαπραγματεύσεις είναι το χαλί πάνω στο οποίο πάνε να χτίσουν μία περίεργη, οπορτουνιστική, κάλπικη, ψεύτικη διακυβέρνηση της χώρας. Ό,τι πιο επικίνδυνο».

Ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και σε όσα είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος για κυβερνητικό συνασπισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Καμμένος αποκάλυψε χθες αυτά που εγώ είπα πριν από πάνω 1 χρόνο πια, ενάμιση, ότι δηλαδή η γενεσιουργός αιτία αυτού του κόμματος και η πορεία του πριν ακόμα τις εκλογές του Μαΐου του 2012 ήταν η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα έχω πει αυτά και σήμερα επιβεβαιώνονται απολύτως. Το ερώτημα είναι το εξής: αν έχει αξία για το πολιτικό σύστημα μία εκ των προτέρων και πριν από τις εκλογές συνένωση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Διότι εδώ έρχονται και ενώνονται δύο πολύ σημαντικά εργαστήρια πολιτικής. Ένα εργαστήριο εκβιασμού του ΣΥΡΙΖΑ, διότι με εκβιασμούς προχωράει τους τελευταίους 3 μήνες. Κι ένα εργαστήριο συνωμοσίας που βρίσκεται στους ΑΝΕΛ. Πρόκειται περί αστείας περίπτωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:

Στο «σκαμνί» όλη η Χρυσή Αυγή