ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Εξάντληση τετραετίας και νέο Σύνταγμα το 2017

Σαμαράς: Εξάντληση τετραετίας και νέο Σύνταγμα το 2017

«Φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών έβαλε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως έως το τέλος της κοινοβουλευτικής τετραετίας, δηλαδή εως τον Ιούνιο του 2016, υπάρχει επαρκής χρόνος για να τελειώσει η πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης. «Στόχος μας είναι στις αρχές του 2017 η Ελλάδα να έχει καινούργιο Σύνταγμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η αλλαγή του Συντάγματος είναι η κορυφαία μεταρρύθμιση και το επιστέγασμα όλων των υπολοίπων μεταρρυθμίσεων, αυτών που έχουν ήδη γίνει κι αυτών που προγραμματίζονται από δω και στο εξής.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε την ανάγκη συναίνεσης με τα άλλα κόμματα υπογραμμίζοντας τη σοβαρότητα των επόμενων δύο χρόνων για τη χώρα. «Η Ελλάδα πρέπει να έχει αλλάξει εντελώς και πρόσωπο και δυναμική» είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως αυτό είναι το αληθινό πεδίο συναίνεσης.

«Να εκλέξουμε όλοι μαζί τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμβάλουμε όλοι μαζί στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Ώστε όλα να γίνουν πιο γρήγορα, πιο ομαλά και πιο δημοκρατικά» είπε και κάλεσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας να ολοκληρώσουν την πρόταση της Ν.Δ. το αργότερο σε ένα μήνα.

Σχετικές ειδήσεις