ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναταράξεις στην κυβέρνηση λόγω ΕΝΦΙΑ – ΔΕΙΤΕ LIVE

Αναταράξεις στην κυβέρνηση λόγω ΕΝΦΙΑ – ΔΕΙΤΕ LIVE

Ισχυρούς κλυδωνισμούς προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο η νέα τροπολογία με τη τροποποιημένη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει την τροπολογία έπειτα από απαίτηση των τροϊκανών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο της αντιπολίτευσης όσο και κυβερνητικών βουλευτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, καθώς αποσύρεται η παράγραφος που προέβλεπε την υπαγωγή στη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες όπως ο ΕΝΦΙΑ. Ταυτόχρονα κατάθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Για γελοιοποίηση του της κυβέρνησης που δεν μπορεί ούτε να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια ψηφίζει, έκανε λόγο ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Κοντονής.

Η νέα τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις βουλευτών και της συγκυβέρνησης μεταξύ των οποίων ήταν και ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροποποιημένη ρύθμιση για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Την ίδια ώρα, η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας από τον προεδρεύοντα να μεταφέρει την ενόχληση της στον υπουργό Οικονομικών για τον τρόπο με τον οποίο νομοθετεί η επιτροπή και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η τροπολογία στη Βουλή.

Ο Χρ. Σταϊκούρας υπεραμύνθηκε της τροποιημένης ρύθμισης υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για παρέμβαση της ελληνικής οικονομίας καθώς το 96% ούτως η άλλως δεν θα μπορούσε να μπει στην αρχική ρύθμιση.

Τα βέλη του κατά του υπουργού Οικονομικών έστρεψε ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος καλώντας τον Γκίκα Χαρδούβελης να πάει στη Βουλή και να ζητήσει συγνώμη από τους βουλευτές της πλειοψηφίας,ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει «επιτέλους κάποιος να πάει σπίτι του».

Η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη διερωτήθηκε ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα. «Θα μαζεύετε τα φαξ και θα νομοθετείτε; Έχετε χάσει κάθε έλεγχο. Μην βάλετε άλλες κόκκινες γραμμές γιατί θα συρθείτε πάλι έξω από αυτές» είπε. Ο κ. Βλαχογιάννης της ΝΔ ωστόσο έσπευσε να την απαντήσει ότι «αυτοί που μας οδήγησαν στο μνημόνιο τώρα μας κάνουν και κριτική».

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Σχετικές ειδήσεις