ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Σωτήρια η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Σκρέκας: Σωτήρια η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια

Ως τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους στην Ελλάδα -σωτήρια για 180.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 350.000 εργαζόμενους- παρουσίασε στη Βουλή την τροπολογία για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Υπάρχουν πολλοί, κυρίως βουλευτές της αντιπολίτευσης, που υποστηρίζουν πως η τροπολογία δεν ευνοεί τους οφειλέτες, αλλά τις τράπεζες. Δεν λέτε την αλήθεια για άλλη μια φορά. Με το παρόν, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: Σώζουμε επιχειρήσεις που επιβιώνουν μέσα στην κρίση και κινδυνεύουν να κλείσουν. Οι υπερχρεωμένες είναι αδύνατον ούτως ή άλλως να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους- και τώρα, ένα μεγάλο μέρος του βάρους των χρεών θα φύγει απ' τους ώμους τους», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνέδεσε την τροπολογία με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας τη ρύθμιση ως «έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της προσπάθειας ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», καθώς «απεγκλωβίζει επιχειρηματίες από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των χρεών και ενισχύει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη του μεγάλου εθνικού στόχου: τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας από σταθερές βάσεις».

«Μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης, η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης με ρυθμό 2,9%. Όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, ο ρυθμός αύξησης της ανεργίας ήταν εφιαλτικός. Είχαμε 30.000 νέους άνεργους κάθε μήνα - αλλά φέτος η ανεργία μειώνεται. Το καθαρό ισοζύγιο που διανύουμε είναι τουλάχιστον 80.000, και αν συνεχίσουμε έτσι, η θετική τάση θα ενισχυθεί την επόμενη χρονιά. Το 2013 η Ελλάδα βρισκόταν στη θέση 147 της Παγκόσμιας Τράπεζας στην ευκολία έναρξης επιχείρησης και σήμερα στην 36η θέση. Επιτεύγματα τέτοια δεν επιτυγχάνονται με μαγικό τρόπο, αλλά βασίζονται σε μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται με πρωτόγνωρους ρυθμούς», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων