ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Ο Σαμαράς να διώξει τον Χαρδούβελη

Κακλαμάνης: Ο Σαμαράς να διώξει τον Χαρδούβελη

Συνεχίζει να εξαπολύει «φαρμακερά» βέλη κατά της κυβέρνησης ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης ζητά από τον κ. Σαμαρά να απομακρύνει από την κυβέρνηση τν Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως τονίζει, «η τακτική τους αποθρασύνει την τρόικα».

«Η τακτική της κυβέρνησης και, ιδιαιτέρως, ορισμένων υπουργών, όπως ο επί των Οικονομικών, να χρησιμοποιούν τη Βουλή ως υπηρεσία διεκπεραίωσης οποιωνδήποτε κυβερνητικών αποφάσεών τους, έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών μας και εξασθενίζει εξ αντικειμένου, τα διαπραγματευτικά της μέσα, κυριότερο των οποίων είναι η μη δεδομένη, ούτως ή άλλως, ψήφος της Βουλής» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ..

«Αυτό είναι το άμεσο πολιτικό ζήτημα που, όσους δεν το αντιλαμβάνονται, πρέπει ο κ. Πρωθυπουργός να τους απομακρύνει από την κυβέρνηση. Σε αντίθετη περίπτωση, επωμίζεται ο ίδιος την ευθύνη ενός μείζονος θεσμικού προβλήματος, που αφορά τον οφειλόμενο κατά το Σύνταγμα σεβασμό της αυτονομίας του Κοινοβουλίου, που είναι ο άμεσος και πλέον αυθεντικός, των δύο άλλων πολιτειακών λειτουργιών, εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας. Διακρίνεται, ως γνωστό, από τις άλλες δύο πολιτειακές λειτουργίες, που στηρίζονται η μία μεν άμεσα στην ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, η άλλη δε εμμέσως, μέσω της διορίζουσας την ηγεσία της και απολαύουσας της εμπιστοσύνης της Βουλής κυβέρνησης. Είναι, δηλαδή, η Βουλή ο πλέον άμεσος και αυθεντικός εκφραστής της λαϊκής κυριαρχίας που αποτελεί τη βάση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, όσοι επιβουλεύονται τη Δημοκρατία και όσοι, απαξιώνοντας τη Βουλή, εντός ή εκτός αυτής με φασιστικού τύπου συμπεριφορές και γενικεύσεις, υπηρετούν είτε ίδια συμφέροντα ενσυνειδήτως ή αλλότρια ασυνειδήτως, τα οποία μόνο μέσω μιας ελεγχόμενης Βουλής μπορεί να προωθηθούν, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος ή με τη στάση ελεύθερων εκφραστών της λαϊκής θέλησης μπορεί να αποκρουστούν» σημειώνει ο Απ. Κακλαμάνης.

Σχετικές ειδήσεις