ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο γύρω απ’ τις υπογραφές για «εθνική συνεννόηση»

Το παρασκήνιο γύρω απ’ τις υπογραφές για «εθνική συνεννόηση»

Έμπλεοι συγκίνησης δημοσιογράφοι «ενημέρωναν» πριν λίγες ώρες τον ελληνικό λαό, ότι «δεκάδες βουλευτές από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητους» θα έβαζαν υπογραφή σε κείμενο, με το οποίο θα ζητούσαν συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναθεώρησης του Συντάγματος και να πάει η χώρα σε εκλογές «μέσα στο 2015».

Οι πληροφορίες που μεταφέρονταν έκαναν λόγο για «δεκάδες βουλευτές». Αναφέρονταν μάλιστα και ονόματα, πολλά ονόματα. Ακόμα και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Κρεμαστινός, Σιφουνάκης). Ακόμα και της Μαρίας Ρεπούση, βουλευτού της ΔΗΜΑΡ. Ακόμα και βουλευτών της Ν.Δ.! Ακόμα και πολλών ανεξάρτητων ( Μ. Ανδρουλάκης, Νταβρής, Κασαπίδης, Κουράκος, Γιοβανόπουλος κ.α.) πέραν αυτών που –τελικά- υπέγραψαν το περιλάλητο κείμενο!

Ήταν εξαρχής προφανές, ότι με το κείμενο αυτό παίζονταν ένα χοντρό παιχνίδι απ’ τους θιασώτες του να βρεθούν οι 180 πρόθυμοι, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος απ’ αυτή τη Βουλή και να αποτραπούν οι «αφορεσμένες» εκλογές (αλήθεια, από πότε σε μια δημοκρατική χώρα οι εκλογές ποινικοποιούνται σαν… συνταγματική εκτροπή, όπως αίφνης ανακάλυψαν η Σοφία Βούλτεψη, οι… Αδώνιδες, οι προπαγανδιστές των βαρόνων των ΜΜΕ και… λοιποί συγγενείς;).

Άλλωστε, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr, το Μαξίμου ήταν ενήμερο τόσο για τη διακίνηση του κειμένου, όσο και για το περιεχόμενό του. Και μάλιστα υποδέχτηκε με… χαμόγελα τη σχετική πρωτοβουλία, για την οποία ενημερώθηκαν οι επιτελείς του Αντ. Σαμαρά από κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο με τη σειρά του είχε ενημερωθεί από έναν εκ των συντονιστών του!

Τόση… ανεξαρτησία!

Και τόση πρεμούρα για «εθνική συνεννόηση», ώστε να μην έχουν καταφέρει οι εμπνευστές του κειμένου να συμφωνήσουν στο στοιχειώδες, πότε δηλαδή περίπου οι εκλογές;

Έτσι άκουγες έναν απ’ αυτούς να λέει «θα μπορούσαν κατά το Μάη-Ιούνη», άλλον να διαλαλεί «δεν με ενδιαφέρει να πάνε και στο τέλος του ‘15»…

Κι επειδή μάλλον προς άγραν εντυπώσεων, αλλά και για να καλλιεργηθεί κλίμα «συνεννόησης» που να βοηθά την κυβέρνηση πήγαινε η όλη υπόθεση, τελικά:

- Μαζεύτηκαν μόλις 8 υπογραφές.

- Δεν κατάφεραν να μαζέψουν ούτε μία υπογραφή απ’ το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι «πολλοί» ανεξάρτητοι που (υποτίθεται ότι) θα υπέγραφαν ήσαν μόλις… πέντε!

- «Κατάφεραν» ακόμα και οχτώ να διαφοροποιηθούν μεταξύ τους!

Έτσι οι τρεις εκ της ΔΗΜΑΡ με κείμενο… ερμηνείας του κειμένου (!) διευκρινίζουν πως είναι ένα… απλό κείμενο εργασίας κι ότι δεν προδιαγράφει και τη στάση τους κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου!

Δηλαδή; Πολλή κουβέντα γίνηκε, αλλά κλίμα δεν φτιάχτηκε…

Σχετικές ειδήσεις