ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Merrill Lynch ζητά Δήμα πρόεδρο κι εκλογές ως το Σεπτέμβρη

Η Merrill Lynch ζητά Δήμα πρόεδρο κι εκλογές ως το Σεπτέμβρη

Κι ενώ όλοι στην Ελλάδα αναζητούν τρόπους υπέρβασης της κρίση που δημιουργείται με τους χειρισμούς Σαμαρά, η λύση έρχεται από το εξωτερικό, δια χειρός των αναλυτών της Merrill Lynch.

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Στη σημερινή της ανάλυση, η γνωστή εταιρεία σκιαγραφεί το περιβάλλον εντός του οποίου θα μπορούσε να βρεθεί λύση και στη συνέχεια κάνει... πολύ συγκεκριμένη πρόταση!

Η Merrill Lynch θεωρεί ως την καλύτερη εξέλιξη την εκλογή του Σταύρου Δήμα στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, την αποφυγή πρόωρων εκλογών και την όσο το δυνατόν συντομότερη λήξη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, ώστε να λήξει η εκκρεμότητα και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τις αυξημένες δανειακές της υποχρεώσεις για το 2015.

Κι επειδή αυτό το «πακέτο» έχει αποδειχθεί αδύναμο να οδηγήσει σε συναινετική εξέλιξη των πραγμάτων, η Merrill Lynch προτείνει δέσμευση (του πρωθυπουργού, εννοείται) για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2015 («μέχρι το Σεπτέμβριο» είναι η διατύπωση που επελέγη).

Αυτό σύμφωνα με την ανάλυση, θα μπορούσε να διευκολύνει αρκετούς ανεξάρτητους βουλευτές να υπερψηφίσουν το Σταύρο Δήμα, αρκεί βεβαίως να έχουν τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές μέχρι το Σεπτέμβριο. Η ρητή και δημόσια δέσμευση θεωρείται απαραίτητη, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι μπορεί και «αναθεωρεί» ακόμα και τις πιο ρητές του δεσμεύσεις, ακόμα και τις πιο σαφείς διαβεβαιώσεις του.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η πρόταση που έρχεται από την Εσπερία...

Σχετικές ειδήσεις