ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Τι λένε τα ιταλικά ΜΜΕ

Εκλογές 2015: Τι λένε τα ιταλικά ΜΜΕ

Με αναφορά στην κατάρρευση των χρηματαγορών, τα ιταλικά μέσα επισημαίνουν ότι η Ελλαδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

«Η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές. Σε εγρήγορση το Χρηματιστήριο», τιτλοφορεί το δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα «Repubblica». Αναφέρει ότι η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες στο τέλος Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου και επισημαίνει ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται να ακυρώσεις τη, συμφωνηθείσα με την τρόικα, λιτότητα.

«Το Κοινοβούλιο δεν κατάφερε να εκλέξει πρόεδρο», γράφει η «Stampa», «Πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα. Καταρρέουν οι χρηματαγορές».
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται η αποτυχία εκλογής προέδρου και τονίζεται ότι «η αβεβαιότητα προκαλεί βουτιά στο Χρηματιστήριο ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει 'Τώρα ήρθε η σειρά μας'».

«Μαύρος καπνός και στην τρίτη ψηφοφορία για εκλογή προέδρου» γράφει η «Corriere della Sera», που επισημαίνει ότι η πτώση στο ελληνικό χρηματιστήριο φθάνει κοντά στο 11%, καταρρέοντας τις 767.85 μονάδες».

Και το πρακτορείο ANSA επισημαίνει την ελεύθερη πτώση του Χρηματιστηρίου, μετά την αποτυχία εκλογής προέδρου και την πορεία της Ελλάδας, σε πρόωρες εκλογές.

Η Ελλάδα ανοίγει τα χαρτιά της και οδηγείται σε εκλογές που κόβουν την ανάσα όχι μόνο στη χώρα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, γράφει η «il Sole 24 ore», υπογραμμιζοντας ότι ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κεφαλή των δημοσκοπήσεων.

Επιμέλεια: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ

Σχετικές ειδήσεις