ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Σαμαράς: Δάκρυα και αίμα αν δεν νικήσουμε

Εκλογές 2015: Σαμαράς: Δάκρυα και αίμα αν δεν νικήσουμε

Τους κινδύνους που ενέχει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανάπτυξε σε προεκλογική του ομιλία στο Αγρίνιο ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας νέα επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως η χώρα είναι κοντά στο καλύτερο, αλλά και στο χειρότερο και αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για τις μειώσεις φορολογίας.

«Προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα, μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος από το 42% στο 33% και στα κέρδη των επιχειρήσεων σταδιακά στο 15%.

Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να μειώνεται το 2015 και θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ θα μειωθούν και οι ανώτεροι συντελεστές του ΦΠΑ. Ήδη, έχουμε δώσει ανακούφιση με τις 100 δόσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο και με τις ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες. Εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων. Εγγυώμαι ότι θα μείνει πλήρως προστατευμένη η πρώτη κατοικία. Θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα έχει δύο δρόμους: ή θα παραμερίσει την πολιτική αστάθεια και θα μπει στην ανάπτυξη ή θα κατρακυλήσει πίσω» είπε ο κ. Σαμαράς και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «αυτά που λένε τα στελέχη του, θα σημάνουν την απώλεια των επιδοτήσεων για τους αγρότες, οι πόλεις και τα χωριά θα χάσουν τα χρήματα του ΕΣΠΑ, ο επιχειρηματίας θα χάσει τη ρευστότητα».

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά το έργο της κυβέρνησης, ισχυριζόμενος ότι αποφύγαμε την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι η χώρα έφθασε στον πάτο, το σίγουρο είναι ότι με αυτά που επαγγέλλεται θα πάει η χώρα στον πάτο, αλλά αυτό δεν θα το επιτρέψει ο λαός μας. Δύο ομάδες στην Ελλάδα ποντάρουν στον ΣΥΡΙΖΑ: εκείνοι που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και περιμένουν να γυρίσουμε στη δραχμή για να τα αγοράσουν όλα μπιρ παρά και οι συνδικαλιστάδες σαν τον Φωτόπουλο που έχουν χάσει τα προνόμιά τους».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η κυβέρνηση πέτυχε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει το καθεστώς των ελλειμμάτων των συνδικαλισικών προνομίων και των χαριστικών συντάξεων. Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας και ανοίξαμε τον δρόμο για νέες επενδύσεις. Βγαίνουμε από το μνημόνιο και θα υπογράψουμε την συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Αυτά προυποθέτουν ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές για να διώξουμε την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε σενάρια τρόμου στα διεθνή πρωτοσέλιδα. Αν δεν νικήσουμε εμείς τότε θα υπάρξουν δάκρυα και αίμα. Εκείνοι πάνε να κάνουν τους Έλληνες και πάλι πειραματόζωα».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα θέματα ασφάλειας, μετανάστευση και στην ορθοδοξία: «Εμείς προτάσσουμε ασφάλεια στον πολίτη, θέλουμε φύλαξη των συνόρων, σεβασμό στον πολιτισμό μας. Εκείνοι θέλουν άοπλη αστυνομία, ζητούν μία Ευρώπη με ανοικτά σύνορα και χορήγηση ιθαγένειας σε όλους. Κάποιοι θέλουν να αποκαθηλώσουν τις εικόνες από τα δημόσια κτίρια και την ορθοδοξία από τις καρδιές των Ελλήνων, δεν θα τους αφήσουν οι έλληνες ποτέ. Καλώ τους Έλληνες πέρα και πάνω από ότι μας χώριζε να συστρατευθούν για μία Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη που πατά στέρεα στις παραδόσεις της και να κάνει άλματα στο μέλλον. Μιλάω για το έθνος μας για την πατρίδα μας. Οι εκλογές αυτές είναι ο πιο κρίσιμες των τελευταίων δεκαετιών. Και γι' αυτό μαζί θα νικήσουμε».

Σχετικές ειδήσεις