ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ο λαός να αποφασίσει ή από εδώ ή από εκεί

Σαμαράς: Ο λαός να αποφασίσει ή από εδώ ή από εκεί

Κάλεσμα σε συστράτευση με τη ΝΔ απηύθυνε από τα Ιωάννινα ο Αντώνης Σαμαράς, καλώντας το λαό σε ένα κοινό μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός έθεσε ένα ισχυρά πολωτικό δίλημμα εν όψει της κάλπης, καλώντας τους πολίτες να διαλέξουν στρατόπεδο.

Παράλληλα περιέγραψε μια ζοφερή κατάσταση σε περίπτωση που εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι ο πολιτικός αντίπαλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά ένα ατύχημα που δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν είναι μία άλλη άποψη, μακάρι να ήταν τόσο απλό. Δεν μπορεί να κυβερνήσει, δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης, δεν έχει συμμαχίες για να κυβερνήσει».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις εκλογές κρίσιμες και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει φέρει την οικονομία «έτοιμη να πετάξει».

«Είμαστε πολύ κοντά στο καλύτερο, αλλά και πολύ κοντά στο χειρότερο. Κοντά στην απογείωση, αλλά και στο να βουλιάξουμε ξανά. Και τώρα είναι που πρέπει να διαλέξουμε».

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε, συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι «σε λίγο θα θέλουν δικαστήρια χωρίς εισαγγελείς, φυλακές χωρίς κάγκελα. Μια κυβέρνηση θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της, στο δικαίωμα τους να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και χθες στο Παρίσι, "δεν φοβόμαστε" βροντοφώναξαν. Σε ποιον πλανήτη ζει ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχουν μάτια να δουν τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο; Τι θα είχε συμβεί αν οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον Ξηρό ήταν άοπλοι; Οι αστυνομικοί θα είχαν σκοτωθεί και ο Ξηρός στη γιάφκα του θα σχεδίαζε το επόμενο χτύπημα από τους έξι που έχει σκοτώσει, αλλά σας είπα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «νέο παραμύθι» τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο. «Με τι λεφτά; Εάν συνεχίσει η χώρα στο δρόμο που τη βάλαμε, είτε θα πάρουμε την τελευταία δόση του δανείου είτε θα βγούμε στις αγορές. Αλλά η τελευταία δόση του δανείου σημαίνει διαπραγμάτευση και συμφωνία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Με όσα διακηρύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε συμφωνία θα έχουμε ούτε θα βγούμε στις αγορές», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις