Θεοδωράκης: Πρέπει να πάμε ενωμένοι στη διαπραγμάτευση

Newsbomb

Το κατώφλι των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου πέρασε λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ο επικεφαλής του Ποταμιού προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση, υπάρχουν σημεία συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπάρχουν και πολλές επιφυλάξεις.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως "είμαστε διατεθειμένοι να μετέχουμε σε εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης μόλις δούμε τις θέσεις νέας κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση".

"Περιμένουμε να δούμε τις πραγματικές προτάσεις του κ. Τσίπρα και να τοποθετηθούμε", πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο νέος πρωθυπουργός ρώτησε τον Σταύρο Θεοδωράκη πώς του φαίνονται οι πρώτες ημέρες του κοινοβουλευτικού βίου, συμπληρώνοντας ότι "δεν άλλαξε κάτι", για να απαντήσει ο κ. Θεοδωράκης "ακόμα όχι".

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Σταύρος Θεδωράκης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν θα ληφθούν βιαστικές αποφάσεις, καθώς το Ποτάμι θα μελετήσει πρώτα τις πραγματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στο πώς θα διαπραγματευτεί η νέα κυβέρνηση με την Ευρώπη και τους δανειστές.

"Η Ελλάδα πρέπει να πάει ενωμένη έξω και με σχέδιο που να διευκολύνει το μέλλον της χώρας, αλλά χωρίς να συγκρούεται με την παραμονή στην Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά και σημεία συμφωνίας. Αυτή τη στιγμή, είναι πιο σημαντικό να εστιάσουμε στα σημεία συμφωνίας και να τα διευρύνουμε. Θα δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved